Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Angela Lehner

2001. : roman

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Stjepanka Pranjković
  • 05/2023.
  • 288 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401607
  • Cijena: 19.80 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Priča počinje u siječnju 2001. i završava 11. 9. 2001. Ni prije velikih događaja svijet nije bio mirno mjesto – George W. Bush novoizabrani je američki predsjednik, u Austriji desna politika Jörga Haidera postaje sve glasnijom, u Koruškoj se sukob oko ploče s nazivom mjesta ne smiruje, Slobodan Milošević izručen je UN-ovu Sudu za ratne zločine u Den Haagu, a u rujnu u terorističkom napadu na Twin Towers u New Yorku pogiba gotovo 3000 ljudi.

Godina je 2001., a u Dolini je sve kao i obično. Brda su strma, turisti nezasitni, mladi u potrazi za alkoholom i pustolovinama, a roditelji odsutni. Tu nitko nema budućnost, a ponajmanje Julia, koja je u višem razredu osnovne škole i ondje pripada tzv. otpadu, što joj je svejedno – jer njoj je bitno samo jedno: hip-hop i da očuva svoju „ekipu“. Sve dok jednoga dana ambiciozni nastavnik povijesti ne natjera čitav razred da sudjeluje u neobičnom političkom eksperimentu...


Roman "2001." Angele Lehner govori o prijateljstvu, beznađu i prodiranju svjetske politike među neosviještenu mladež, a napisala ga je jedna od najoriginalnijih austrijskih suvremenih književnica.

Angela Lehner rođena je 1987. u Klagenfurtu. Odrasla je u Južnom Tirolu, živi u Berlinu. Studirala je komparativnu književnost u Beču, Maynoothu i Erlangenu. "Oče Naš" njezin je prvi roman za koji je dobila Nagradu Franz Tumler, Nagradu Alpha i Austrijsku književnu nagradu 2019. za prvijenac.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –