Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Damir Grubiša

Povijest europskog ujedinjenja

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • 06/2023.
  • 798 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538281952
  • Cijena: 49.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Damir Grubiša u knjizi "Povijest europskog ujedinjenja" na temelju opsežne svjetske literature i relevantne povijesne dokumentacije rekonstruira povijest političke misli o europskom ujedinjenju, od antičkog mita o Europi, preko poistovjećivanja Europe kao kršćanske civitas terrenae, idejnih i izvedbenih planova o organizaciji ujedinjene Europe u doba renesanse, novovjekovnog racionalizma, njemačke klasične filozofije, socijalističkog utopizma sve do prvih koraka europske integracije nakon Drugog svjetskog rata.

Njegova političko-povijesna naracija završava trenutkom kada je Europska unija doživjela svoju dosad najveću ekspanziju, primanjem Hrvatske u članstvo 2013. godine.

Damir Grubiša (Rijeka, 1946), politolog i diplomat, donedavno redovni profesor Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu gdje je uveo europske studije u redovni kurikulum politologije i osnovao Centar za europske studije, danas pridruženi profesor na Američkom sveučilištu u Rimu.

Bio je, između ostaloga, direktor Kulturno- informativnog centra SFRJ u New Yorku i hrvatski veleposlanik u Italiji, Malti i pri FAO (Organizaciji za prehranu i poljoprivredu).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –