Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivan Pranjić

Nula previše

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • 07/2023.
  • 104 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321660
  • Cijena: 15.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Nula previše" Ivana Pranjića sadrži 45 proznih minijatura, prožetih nježnošću, nasiljem i utjehom vodi nas od bosonogih dana u nekoj zauvijek zaboravljenoj, harmoničnoj Bosni sredine prošlog stoljeća, preko studentskih dana u Zagrebu, do zrele sadašnjosti u Međimurju.

Čitatelja između redaka čeka čitav jedan život, povijest čovjeka koji se pita može li ikada prekinuti začaran krug nasilja i nježnosti, koji pokušava sebi i svijetu objasniti kako su ga odredile te rijeke, te inicijacije, koja su ga vezivna tkiva čuvala od svijeta punog ljudske podmuklosti i kako, ako je bijeg iz začarana kruga nemoguć, da u nasljeđe ostavi samo najbolje od sebe.

Ivan Pranjić (1955., Omanjska, BiH) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je filozofiju i južnoslavenske jezike i književnosti. U vrijeme studija glumi u Studentskom eksperimentalnom teatru te Komornom teatru iz Križevaca, pjeva u rock grupi Anarhokor. Predavao je hrvatski jezik i književnost u Gimnaziji Josipa Slavenskog te na čakovečkom odsjeku Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

Uredio je brojna nagrađivana izdanja Matice hrvatske te pokrenuo biblioteku Insula, u kojoj je dosad objavljeno pedesetak knjiga suvremenih međimurskih autora. Njegova je ideja i Bibliotheca Murodravana, posvećena međimurskoj kulturnoj povijesti. 2006. godine objavljena mu je zbirka pjesama "Rukopis tišine", a 2009. zbirka eseja "Iskrenost daruje pismenost".

Dobitnik je Nagrade Zrinski te Godišnje nagrade Grada Čakovca za svoje djelovanje u kulturi i obrazovanju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –