Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elias Hirschl

Zlatni dečko

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Stjepanka Pranjković
  • 08/2023.
  • 244 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401676
  • Cijena: 19.78 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Što bi bilo kada bismo na sebe poput druge kože mogli navući savršen život? 

Dobro došli u Austrijski psiho. Satima pred ogledalom vježba svoj hod, svoj osmijeh, način na koji govori. Julius Varga, šef stranke, veliki je idol bezimena pripovjedača. „Za tebe odustajem od sebe, Juliuse. Volim te.“ U njegovoj odsutnosti zalijeva mu sobne biljke kao da se radi o činu od državne važnosti. Pripovjedač je stranački službenik na nižoj razini i oponaša svoj uzor. Opsjednut je markama i vanjštinom te estetikom terorističkih napada. Novi roman Eliasa Hirschla veliki je uspjeh i vrhunski čitateljski užitak. Suludo duhovit portret generacije slim fit: mladi, lijepi, inteligentni, bogati, površni i iznimno opasni.

Politička groteska koja se čita poput psihološkoga trilera. – Alice Pfitzner, ORF

Savršena satira… 'Zlatni dečko' doseže vrhunske razine. Knjiga secira scenu unutar koje politika funkcionira poput modnoga dodatka životnom stilu i narcizmu. – Paul Jandl, Neue Zürcher Zeitung

Elias Hirschl rođen je 1994. godine u Beču, gdje danas živi kao autor, poetry-slammer i glazbenik. 2020. dobio je nagradu Reinhard-Priessnitz. Neka od njegovih dosad objavljenih djela uključuju romane: „Moji prijatelji ubili su Adolfa Hitlera i sve što su mi donijeli je ova glupa majica“ (2016.) i „Sto crnih šivaćih mašina“ (2017.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –