Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lola Lafon

Sunovrat

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Ursula Burger
  • 10/2023.
  • 320 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401744
  • Cijena: 23.80 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Godina 1984. Cléo, trinaestogodišnja djevojčica koja živi u skromnim prilikama sa svojim roditeljima u pariškom predgrađu, jednoga dana od neke neobične Fondacije dobiva stipendiju koja će joj omogućiti da ostvari svoj najveći san: postati plesačicom modern jazza. Međutim, zapravo se radi o namještenoj klopki seksualnih predatora u koju Cléo uvlači i neke svoje školske prijateljice.

Godine 2019. policija na Internetu pronalazi seriju kompromitirajućih fotografija i poziva sve žrtve Fondacije da se jave i daju iskaz. Cléo, koja je u međuvremenu postala slavnom plesačicom, shvaća da se prošlost koja nije prošla ponovno vraća i da je vrijeme da se suoči sa svojim dvostrukim teretom žrtve i krivca.


Roman "Chavirer/Sunovrat" prati različite etape njezine sudbine iz očišta onih koji su je poznavali dok se njezina osobnost prelama i ponovno po volji sastavlja u sliku naših mutantskih identiteta i misterija koji njima vladaju. Uz bespoštedno razotkrivanje sustava predatorstva uvjetovana društveno-rasnim podjelama, Lola Lafon u svojemu romanu govori o nemogućnosti oprosta, ali odaje i hommage svijetu varijetea u kojem su obvezni zgrčen smiješak i lažne trepavice, između erotizirana i ispaćena tijela, čari pozornice i kulisa patnji i bola.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –