Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Georgi Bardarov

Absolvo Te

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Ksenija Banović
  • 11/2023.
  • 288 str., meki uvez
  • ISBN 9789533514666
  • Cijena: 19.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovaj roman inspiriran je dvjema istinitim pričama koje su vremenski udaljene, ali povezane su zajedničkim ljudskim vrijednostima i potrebom da oprostiš drugom čovjeku ono što sebi ne bi oprostio. Kao što u starogrčkoj mitologiji rijeka Stiks razdvaja zemlju od podzemnoga carstva, tako i ovaj roman razdvaja dobro i loše koje postoje zajedno u svakom čovjeku.

Roman "Absolvo Te" Georgia Badarova pokušava stići do najmračnijih podzemlja ljudske duše – tamo gdje se rađaju dobro i zlo. Tri glavna lika istovremeno su vrlo različiti jedan od drugog po porijeklu, vjeri i sudbini, ali istodobno su povezana međusobno nevidljivim čeličnim nitima. Svaki od njih po definiciji je dobar čovjek, ali pritisnut okolnostima, počini neoprostivi grijeh.

Georgi Bardarov (1973., Sofija), bugarski znanstvenik i književnik. Predaje na Odjelu za geologiju i geografiju Sveučilišta u Sofiji, gdje je i prodekan. Njegov debitantski roman "Аз още броя дните" (Još uvijek brojim dane) nastao je na temelju intelektualnog reality showa na bugarskoj televiziji, u kojem je Bardarov pobijedio 2015. godine. Bardarovljev drugi roman "Absolvo Te" (2020.) osvojio je Nagradu EU za književnost 2021. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –