Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniela Krien

Ljubav i druge opasnosti

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Bojana Bajić
  • 01/2024.
  • 216 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533586564
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Možemo li se oporaviti nakon ljubavnih brodoloma i gubitaka? Zašto u neke odnose ulazimo svjesni da su osuđeni na propast? Zašto iz nekih odnosa bježimo iako znamo da bi nas oni mogli usrećiti?

Pet različitih žena na prvi pogled nema ništa zajedničko: Paula je izgubila kćer i za njom je propali brak, a nove se ljubavi boji. Judith je uspješna liječnica, dominantna i izazovna muškarcima, koja ne uspijeva biti u stabilnoj vezi. Brida je ambiciozna spisateljica koja ne želi žrtvovati karijeru radi obitelji, iako je zaljubljena u svog muža. Malika je profesorica glazbe koja oduvijek sanja biti majka, ali voljenog muškarca otela joj je druga. Jorinde je mlada glumica kojoj se raspada brak dok je na putu treće dijete i ona ne zna kako pomiriti veliku poslovnu priliku s tim događajima. Ipak, njihove se sudbine i snovi povezuju kroz priče o ostvarenim i neostvarenim ljubavima, ali i njihovim ulogama i identitetima koje pokušavaju uskladiti – kako istovremeno biti uspješne te biti i kćeri, i majke, i prijateljice, i supruge, i ljubavnice.

"Ljubav i druge opasnosti" uzbudljiv je, nevjerojatno humoran i topao, iskren roman o ljubavi, ali prije svega – o ženskoj žudnji. Daniela Krien zaigrano i uvjerljivo govori o pet žena koje pokušavaju usred ljubavnih krahova vratiti konce života u ruke. Nježne, uporne, ranjive, ali hrabre u otkrivanju sebe – junakinje koje upoznajemo pokazat će nam da je ljubav uvijek vrijedna truda, ali da je ljubav prema nama samima ipak najvažnija.

Daniela Krien, 1975., rođena i odrasla u Istočnoj Njemačkoj. Studirala je komunikacije, medije i kulturalne studije u Leipzigu. Od 2010. je slobodna spisateljica. Njezin debitantski roman "Jednog dana ćemo si reći sve" (Irgendwann werden wir uns alles erzählen, 2011) objavljen je na 18 jezika. Njezini romani "Ljubav i druge opasnosti" (Die Liebe im Ernstfall, 2019) i "Požar" (The Brand, 2021)  mjesecima su bili na listama bestselera i prevedeni su na brojne jezike. Daniela Krien živi u Leipzigu sa svoje dvije kćeri.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –