Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Deepti Kapoor

Doba poroka

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Dijana Štambak
  • 01/2024.
  • 536 str., meki uvez
  • ISBN 9789533586571
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovo je doba poroka i sve se radi za novac, užitak i moć.
I za obitelj. Za veze koje nas drže u životu. Za one koje nas mogu ubiti.

New Delhi, zima, tri ujutro. Mercedes u punoj brzini skreće na pločnik, gazi i ubija petero usnulih ljudi. Automobil pripada bogatašu, ali kad policija stigne, za volanom je samo Ajay, mladi sluga, koji ne može objasniti što se dogodilo i zašto je počinio ovaj zločin. Te noći pokrenuta, spirala spletki i nasilja uskoro će ne samo promijeniti njegov život već i iz temelja protresti delhijsko nebo i pakao: kraljevstvo kojim vlada obitelj Wadia.

Tri sudbine koje u svojoj epskoj sagi "Doba poroka" prepleće Deepti Kapoor naizgled su nespojive. Sunny Wadia mladi je plejboj koji se želi dokazati svojemu ocu, moćnom patrijarhu obitelji koju neki vole, mnogi mrze, a svi je se boje. Neda je lijepa novinarka raspeta između morala i žudnje, uhvaćena između skučenih ambicija srednje klase i života na visokoj nozi, koji joj omogućuje tajna veza sa Sunnyjem. I napokon, Ajay; rođen u kasti nedodirljivih, kao dijete prodan i odgajan da služi, "čovjek za sve" obitelji Wadia. Njihov vozač, kuhar, tjelohranitelj i, ako je potrebno, žrtva.

Od prašnjavih sela Uttar Pradesha, preko prijevoja Himalaje i plaža Goe, pa sve do urbane džungle New Delhija, "Doba poroka" donosi nam opojnu priču o mafijašima i osvetnicima, lažnim prijateljstvima i zabranjenim ljubavima. No dajući ljepotu, Deepti Kapoor ne daje i milost. Razuzdane zabave i odjeća besramna sjaja, luksuzni automobili i ekstravagancija samo su blistave perle na mračnoj haljini pod kojom bujaju poroci suvremene Indije, paučina koju će ovaj triler strgnuti spektakularno, otkrivajući golotinju korupcije, nasilja i nesmiljene borbe za moć.

Deepti Kapoor indijska je spisateljica i novinarka koja trenutno živi u Portugalu. Na Sveučilištu u Delhiju stekla je magisterij iz socijalne psihologije. Njezin prvi roman, "A Bad Character", objavljen je 2015. Godine 2023. Kapoor je objavila svoj drugi roman, "Doba poroka" (Age of Vice), čija su prava prodana FX Studiju za veliku TV seriju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –