Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vladimir Vertlib

Zebra u ratu

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Stjepanka Pranjković
  • 01/2024.
  • 268 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401799
  • Cijena: 21.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Paul sa svojom obitelji živi u ratom opustošenu istočnoeuropskom gradu na moru. Kada ostane bez posla, sve se dublje zakopava u puste rasprave koje se rasplamsavaju na društvenim mrežama. Brižan otac i ljuti internetski ratnik: Paul je oboje, a kada ga javno ponize na internetu, bori se za svoje dostojanstvo, obitelj i – za svoj život.

Vladimir Vertlib uspio je u romanu "Zebra u ratu" pričom o Paulu Sarianidisu, koja se zasniva na istinitu događaju, vrhunskom ironijom, ali ipak uvijek blagonaklono i humano zaviriti u ljudske i političke ponore. Razotrivajući posvemašnju korupciju, nacionalizam i opće ludilo koje je zahvatilo ljude zbog svakodnevnih ratnih stradanja, Vertlibova parabola naglašava apsurdnost i besmislenost rata te kapitulaciju suvremene politike.

Vladimir Vertlib rođen je 1966. u Lenjingradu (danas Sankt-Peterburg). Njegova je obitelj 1971. emigrirala u Izrael, potom u Italiju, Nizozemsku i SAD, da bi se 1981. nastanila u Austriji. Od 1993. živi i radi kao pisac u Salzburgu i Beču. Piše romane, pripovijetke, eseje i brojne članke. Godine 2001. dobio je stipendiju Adalbert von Chamisso i Nagradu „Anton Wildgans“. Njegov roman Lucia Binar i ruska duša bio je 2015. na širem popisu nominiranih za Njemačku književnu nagradu, a 2023. dodijeljena mu je Nagrada grada Beča za umjetnički i znanstveni rad.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –