Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Katarina Ekstedt Anna Winberg Sääf

Sjever

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Elizabeta Vrbančić
  • 05/2024.
  • 240 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533587219
  • Cijena: 19.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Igre seksa i moći su započele, a naivni je Alex – koji ne razumije svijet u kojem novac postavlja sva pravila, pa i ono tko će živjeti, odjednom uhvaćen u zamku opasne žene kojoj se još nitko nije suprotstavio.

Alex je kao tinejdžer skrivio fatalnu nesreću nakon koje su ga odbacili i obitelj i prijatelji. Život mu nikada nije pružio drugu šansu pa ponudu koja zvuči kao ostvarenje snova prihvaća bez postavljanja pitanja. Vjeruje da je posao kuhara u svjetski poznatom restoranu Sjever ono što će promijeniti njegovu sudbinu. Rad u kuhinji stresan je i težak, a ne pomažu ni stalna podmetanja kolega. Alex je neiskusan i jedva se snalazi. Kada neočekivano postane miljenikom fatalne vlasnice restorana Alice Duwal, povjeruje u njezine dobre namjere, ne sluteći da ona nije ono za što se predstavlja i da je iz njezine mreže nemoguće pobjeći.

Psihološki triler "Sjever" Katarine Ekstedt i Anne Winberg Sääf uzbudljivim nas menijem seksa, laži, manipulacija i neočekivanim obratima drži prikovanima za svaku stranicu. Hoće li se Alex izvući iz Aliceine zamke? Ili će i sam morati igrati prljavo kako bi pobijedio beskrupuloznu bogatašicu?

Kada si nečija lovina, jedina opcija da preživiš jest – da i sam postaneš lovac.

Iz kritike: 

Sjever je dobro napisan psihološki triler sa zadivljujućim glavnim likom, čija pozadinska priča lijepo rezonira s onim što se poslije događa u priči. Motivi izmanipuliranosti i nemogućnosti bijega iz situacije, kao i razapetosti na društvenim mrežama, potiču empatiju kod čitatelja. Društveno i geografsko okruženje dobro su opisani, posebice rad u restoranskoj kuhinji. Dijalozi su snažni i vode zaplet. Linije radnje lijepo se spajaju. – BTJ

Autorice Katarina Ekstedt i Anna Winberg Sääf do posljednje stranice uspijevaju održati drugačiju vrstu napetosti i neizvjesnosti, onu zbog straha, kad neprestano razmišljamo koliko loše sve može završiti. Često je uznemirujuće, na rubu nadrealnoga, ali budući da je radnja smještena u tako ekskluzivan i izoliran restoranski svemir, događaji se doimaju potpuno vjerodostojnima s obzirom na okvir. Brze scene lako se izmjenjuju i imaju nešto filmski u sebi. Nisam ispustio Sjever iz ruke dok ga nisam završio, i znatiželjan i zabrinut kako će stvari ispasti za Alexa. –  Östersunds-Posten

Roman je dobro komponiran, opisi posla u restoranu vješto su utkani u priču o Alexu i Alice. Napetost se održava osnovnim postupcima i teško je ostaviti knjigu jer je gotovo nemoguće shvatiti što se događa i kako će se Alex izvući iz sve teže situacije u kojoj se nalazi. – DAST Magazine

Katarina Ekstedt (1976.) švedska je izdavačica i autorica koja živi u Stockholmu. Napisala je nekoliko hvaljenih dječjih romana i knjiga za mlade.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –