Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vincenzo Latronico

Savršenstva

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Antonija Radić
  • 05/2024.
  • 128 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533587103
  • Cijena: 18.99 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kada Tom i Anna, strasno zaljubljeni milenijalci, shvate da ih rodni grad sputava, odluče se odseliti u mitski Berlin. Digitalni su nomadi, nemaju radno vrijeme ni redovita primanja, pa mogu živjeti gdje god požele. U svojim dvadesetima, u velegradu koji nikad ne spava, slobodni su i posvećeni sebi: uživaju u seks-partijima, izložbama, koncertima, drogama, izlascima. Život bez društvenih mreža ne mogu ni zamisliti. Kada 2016. započne izbjeglička kriza, mobiliziraju se kako bi pomogli – to je njihov susret s velikim povijesnim događajem. Volontiraju gotovo svakodnevno, ali uskoro postaju svjesni da je njihova uloga neznatna. Padaju u apatiju, nađu se u kolotečini i jedno drugo više ne primjećuju. Većina prijatelja vratila se u rodne gradove, prihvatila stalne poslove, osnovala obitelji. Čeka li i njih takav scenarij? Je li moguće spasiti ljubavni odnos u vremenu kada je lajk bitniji nego emocija?


"Savršenstva" su drzak, iskren roman o generaciji kojoj su promijenjena pravila odrastanja i o stalnoj rastrganosti između društvenih mreža i stvarnog života. Vincenzo Latronico u "Savršenstvima" postavlja neka od najvažnijih pitanja danas: kroje li Facebook i Instagram zaista našu sliku i priliku te kako živjeti autentično u virtualnom dobu.


Istovremeno okrutno i divno ogledalo u kojem odraz mogu vidjeti svi koji su odrasli uz internet.
Le Monde

Autor je na briljantan način prikazao cijelu jednu generaciju. (...) Vincenzo Latronico je nevjerojatan. Njegov kratki beskompromisni roman tako je dobro napisan da na trenutke morate zastati i zapljeskati mu.
Elle

Jedan od najtalentiranijih mladih europskih pisaca, Latronico je napisao veliki berlinski roman koji smo svi čekali.
The New Yorker

Biografija generacije koja se predala kapitalizmu internetskih platformi kako bi živjela u Berlinu. To je neka vrsta mrtve prirode naših postojanja.
Rolling Stone

Vincenzo Latronico savršenim potezima slika precizan i jasan portret jedne generacije.
Il Foglio

Brz, lukav, inteligentan, ciničan i sentimentalan pripovjedač, obdaren gipkim i britkim jezikom kojim se služi kao bičem koji fijuče zrakom.
L'Espresso

Novi majstor talijanske književnosti.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –