Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joseph Ratzinger

Sol zemlje

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Branka Grubić
  • 06/2005.
  • 256, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9531965854
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Angažirani kršćani ustuknuli su pred nepokretnošću crkvenog "aparata” i tisuće je ljudi posljednjih godina okrenulo leđa crkvi, čiji pokušaj prilagodbe suvremenom svijetu nije uspio uvjeriti mnogo ljudi. Kako ta institucija, stara gotovo dvije tisuće godina, reagira na jednu od najvećih kriza u svojoj povijesti? Na ta i brojna druga pitanja Benedikt XVI. nerijetko pronalazi iznenađujuće odgovore, o kojima se može mnogo razmišljati.

Između ostalog, u ovom intervjuu novinaru Peteru Seewaldu, koji je prije dva desetljeća i sam istupio iz Crkve, najutjecajniji njemački crkveni predstavnik, tada još Kardinal, Joseph Ratzinger, izjašnjava se o temeljnim pitanjima o budućnosti Crkve, o dogmi nepogrešivosti i o celibatu, o sprečavanju začeća i ponovnom vjenčanju rastavljenih osoba, o papinstvu i o ekumenizmu ali i o crkvenom porezu i zapadnom gospodarskom sustavu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –