Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joseph Ratzinger

Na putu k Isusu Kristu

  • Nakladnik: Verbum
  • 09/2005.
  • 204, tvrdi uvez
  • ISBN 9532350276
  • Cijena: 11.28 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pitanje kako ispravno čitati Bibliju neodvojivo je povezano sa našom predodžbom o Isusu Kristu. U širokim krugovima, pa i među vjernicima kršćanima, prihvaćena je slika o jednome Isusu koji ništa ne zahtjeva i koji, kao nježni prijatelj ljudi, sve i svakoga prihvaća i podržava, ali stvarni Isus Evanđelja je sasvim drugačiji.
Joseph Ratzinger želi nam ovom knjigom pružiti pomoć kako bismo otkrili autentičnog Isusa Evanđelja, odvažnog, zahtjevnog, koji okvire čisto ljudskoga poimanja razara i prodire u onu najdublju nutrinu čovjeka, koji nikoga ne ostavlja indiferentnim. «K tome pravome Isusu trebamo se ponovno uputiti»...

Joseph Ratzinger, rođen je 1927. godine u mjestu Marktl am Innu u njemačkoj pokrajini Bavarskoj. Nakon studija i svećeničkog ređenja predaje teologiju na sveučilištima u Münchenu, Bonnu, Münsteru, Tübingenu i Regensburgu. Tijekom II. vatikanskog sabora bio je teološki savjetnik kardinala Fringsa. Nakon iznimno aktivnog i zapaženog teološkog djelovanja, 1977. godine imenovan je za münchenskog nadbiskupa, i tu službu obnašao je do 1981., kada ga je Ivan Pavao II. imenovao prefektom «Kongregacije za nauk vjere», najvažnije vatikanske ustanove. Na toj dužnosti ostao je sve do smrti Ivana Pavla II., 2. travnja 2005. Nekoliko tjedana poslije, na konklavama 19. travnja 2005. izabran je za 265. nasljednika sv. Petra i uzeo ime Benedikt XVI. !

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –