Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joseph Ratzinger

Crkva, Izrael i svjetske religije

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Ivan Ivanda
  • 08/2007.
  • 120 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532351057
  • Cijena: 8.63 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U suvremenome globaliziranom svijetu međureligijski dijalog nameće se kao potreba i nužnost. No, koji su rizici i očekivanja toga dijaloga te kako naći putove susreta bez pojednostavljivanja, sinkretizma i odricanja od vlastita identiteta?

Joseph Ratzinger (papa Benedikt XVI.) je od samih početaka svojega pontifikata naglašavao kako će ekumenizam i međureligijski dijalog biti visoko na ljestvici njegovih prioriteta. O tim pitanjima on je vrlo jasno progovarao i tijekom svojega dugogodišnjeg teolosko-znanstvenog rada, što pokazuje i ova knjiga.

U njoj on najprije analizira odnos Crkve i Izraela - židovske vjere - polazeći prije svega od stvarnosti Saveza koja ima ključnu ulogu za obje religije. Na osnovu te analize u drugome dijelu knjige Ratzinger pozornost usmjerava na međureligijski dijalog općenito te na ulogu koju bi Crkva trebala imati na tome planu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –