Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joseph Ratzinger

O vjeri, nadi i ljubavi

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Ivan Ivanda
  • 10/2007.
  • 148 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532351125
  • Cijena: 9.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U ovim nadahnutim meditacijama Joseph Ratzinger (papa Benedikt XVI.) čitatelju nudi razumljiv i pristupačan prikaz temeljnih kršćanskih krjeposti - vjere, nade i ljubavi.

Pri tome Ratzinger povezuje filozofiju, teologiju i duhovnost te osvjetljava i stvarnosti tim krjepostima suprotne kao što su agnosticizam, ateistički optimizam, strahovi, očaj, mržnja prema sebi i bližnjemu itd.

Upućujući kako ljudsku egzistenciju otvoriti Bogu da ona postane uistinu ljudska i ispunjena, ova knjiga se nameće kao prikladan odgovor na sve češće beznađe i nutarnju tjeskobu s kojima je obuzet suvremeni čovjek, usprkos materijalnome obilju i tehničkome napretku.

***

Joseph Ratzinger, rođen je 1927. godine u mjestu Marktl am Innu u njemačkoj pokrajini Bavarskoj. Nakon studija i svećeničkog ređenja predaje teologiju na sveučilištima u Münchenu, Bonnu, Münsteru, Tübingenu i Regensburgu. Tijekom II. vatikanskog sabora bio je teološki savjetnik kardinala Fringsa. Nakon iznimno aktivnog i zapaženog teološkog djelovanja, 1977. godine imenovan je za münchenskog nadbiskupa, i tu službu obnašao je do 1981., kada ga je Ivan Pavao II. imenovao prefektom Kongregacije za nauk vjere, najvažnije vatikanske ustanove. Na toj dužnosti ostao je sve do smrti Ivana Pavla II., 2. travnja 2005. Nekoliko tjedana poslije, na konklavama 19. travnja 2005. izabran je za 265. nasljednika sv. Petra i uzeo ime Benedikt XVI.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –