Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joseph Ratzinger

Novi izljevi Duha : pokreti u Crkvi

  • Nakladnik: Verbum
  • 07/2008.
  • 120 str., tvrdi uvez
  • ISBN
  • Cijena: 9.03 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Već dugi niz godina Joseph Ratzinger (papa Benedikt XVI.) s velikim zanimanjem teologa i crkvenog pastira, prati fenomen pokreta i novih zajednica nastalih u Crkvi poslije Drugoga vatikanskog sabora, hvaleći njihov polet i evangelizacijski žar.

U postkoncilskim godinama ove su se nove stvarnosti otkrile kao providonosni dar Duha Svetoga, a Joseph Ratzinger bio je uz bok tadašnjem sluzi Božjemu Ivanu Pavlu II. kao predstojnik Kongregacije za nauk vjere i vjerodostojni tumač Učiteljstva o crkvenim pokretima i novim zajednicama, postajući za njih sigurna uporišna točka.
 
I nakon izabra za papu, Benedikt XVI. nije prestao očitovati vlastitu osjetljivost i vlastitu pastoralnu pozornost obzirom na ove nove stvarnosti. Tako je i nastala ova knjiga koja sadrži zbir tekstova, predavanja ili obraćanja nastalih u susretima s različitim pokretima, ali i biskupima, donoseći različite naglaske poput odnosa hijerarhije i laika, ustanove i karizmi, zadaće i uloge laika u suvremenom društvu itd. Zbog svega navedenog ova knjiga je korisna za bolje (u)poznavanje uloge i poslanja crkvenih pokreta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –