Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jose Maria Escriva de Balaguer

Kovačnica

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Mirjana Vučica
  • 02/2006.
  • 274, meki uvez
  • ISBN 9532350446
  • Cijena: 37.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Kovačnica" je treći, posljednji dio trilogije "Put – Brazda – Kovačnica" koja predstavlja najpoznatije autorsko djelo sv. Josemaríe Escrive. Autor, pomoću kratkih i poticajnih promišljanja poredanih u tematska poglavlja, na izravan i jasan način čitatelju želi ponuditi bogatstvo i dubinu kršćanske duhovnosti kako bi mu pomogao poticati i razvijati osobni duhovni život.

Escrivá se obraća suvremenom čitatelju koji, živeći ubrzanim ritmom života, traži kratak predah za poniranje u svoju nutrinu.

Sveti Josemaria Escriva de Balaguer (1902 -1975) rođen je u Barbastru (Huesca, Španjolska). Godine 1925. postaje svećenikom. Godine 1928. utemeljio je Opus Dei, a 1943. Svećeničko društvo sv. Križa koje je nedjeljivo povezano s Opusom Dei. Tako je u Crkvi otvoren put za sve ljude svih staleža: traženje svetosti i apostolat kroz posvećivanje u običnom radu usred svijeta postao je moguć bez potrebe mijenjanja vlastitog staleža. Svećeničko društvo sv. Križa omogućavalo je da pripadnici Opusa Dei budu zaređeni za svećenike i inkardinirani u službu Opusa Dei. Ono također dozvoljava i onim svećenicima koji su inkardinirani u svoje biskupije da sudjeluju u duhovnosti i askezi Opusa Dei, na način da traže svetost u izvršenju svoje svećeničke djelatnosti dok su pri tom ovisni jedino o svom ordinariju.

Escriva je bio također i konzultor Papinske komisije za ispravno tumačenje Zakonika kanonskog prava i konzultor Kongregacije za sjemeništa i sveučilišta. Papa Ivan Pavao II Escrivu je 1992. proglasio blaženim, a 2002. svetim.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –