Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Noam Chomsky

Imperijalne težnje : Razgovori o svijetu nakon 11.09.

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Višeslav Kirinić
  • 03/2006.
  • 185, meki uvez
  • ISBN 9531787182
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Aktualna, poučna i prijeko potrebna, ova zbirka razgovora Davida Barsamiana, nagrađivanog radijskog novinara i Noama Chomskog razmatra američku politiku u izrazito nestabilnom svijetu nakon 11. rujna. U razgovorima koji se po prvi put pojavljuju u tiskanom obliku, Chomsky izlaže iskrene, provokativne i upućene stavove o napadu na Irak i okupaciji koja je uslijedila, o doktrini preventivnih napada na takozvane huliganske države i američkim nastojanjima na uspostavi globalne dominacije koja predstavljaju sve veću prijetnju međunarodnome miru.Knjiga "Imperijalne težnje" – kao svojevrstan nastavak knjige "Hegemonija ili opstanak" – istražuje i predsjedničke izbore 2004. godine, pitanje socijalnih prava te sve veću prijetnju globalnog zagrijavanja. Rezultat je poučni dijalog s jednim od vodećih mislilaca našeg vremena, potresna slika nesigurnog svijeta u kojem živimo i potvrda brojnih mogućnosti za naku ljepšu i humaniju budućnost.

Noam Chomsky američki je lingvist, filozof, politički aktivist, pisac i predavač. Počasni je profesor na Sveučilištu Arizona te profesor emeritus lingvistike i filozofije na Massachusetts Institute of Technology. Objavio je velik broj značajnih knjiga, članaka i eseja o globalnoj politici, povijesti i lingvistici. Među političkim bestselerima su mu knjige "Hegemonija ili opstanak", "Tko vlada svijetom?" i "Globalno nezadovoljstvo". Živi u Tucsonu u Arizoni.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –