Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michel Schooyans

Skriveno lice UN-a : Prema novoj svjetskoj vladi

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Lidija Paris Brajša
  • 05/2006.
  • 300, tvrdi uvez
  • ISBN 9532350624
  • Cijena: 0.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U ovoj knjizi, raskidajući sa svim tabuima, Michel Schooyans pokazuje kako su se Ujedinjeni narodi posljednjih desetljeća poprilično udaljili od Deklaracije o ljudskim pravima iz 1948. godine. Umjesto da štiti i promiče temeljna ljudska prava UN sada inzistira na vrlo promjenjivim sporazumima što ovise isključivo o ideološkom ključu otvarajući tako prostor homoseksualnim brakovima, eutanaziji, kontroli rađanja itd. Uz to se financiraju nevladine organizacije koje potiču takva stajališta te se vrše pritisci na države da usvoje zakone njima po volji.

Istodobno, koristeći se međunarodnim pravom, UN radi na piramidalnoj koncentraciji vlasti, stvarajući novi svjetski poredak. Rastakajući tako suverenost nacija, UN se postavlja kao svjetska nad-država koja na sve više centraliziran način nadzire informacije, zdravlje i pučanstvo, prirodna bogatstva, svjetsku trgovinu i sindikalne organizacije, konačno – i nadasve – pravo i politiku.

Michel Schooyans je umirovljeni profesor Sveučilišta u Louvainu. Područja njegova istraživanja su politička filozofija, suvremene ideologije, populacijska politika. Član je Papinske akademije za društvene znanosti (Rim), Kraljevskoga instituta za međunarodne odnose (Bruxelles), Instituta za političku demografiju (Pariz), Instituta za istraživanje pučanstva (Washington). Do sada je napisao dvadesetak knjiga koje se bave društvenom problematikom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –