Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Aleš Čar

U kvaru

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Jagna Pogačnik
  • 06/2006.
  • 146 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9537052869
  • Cijena: 89.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Aleš Čar, jedan od najboljih slovenskih pripovjedača, u knjizi pripovijedaka "U kvaru" kroz četrnaest priča opisuje suvremenog Jedermana ili Jederfrau. Ljude na razmeđu mladosti i zrelosti, naše suvremenike u ranim tridesetima, koji su iskusili život, njegovu gorčinu i ljepotu, koji traže ljubav i sigurnost, nove doživljaje i stare osjećaje.

Čarovi junaci odrastaju bolno, preplavljuju ih emocije s kojima se teško nose. Imaju djecu i propale brakove, ali ne žele se prepustiti kolotečini koja ih obuzima, oni teže za životom i protivno svojim iskustvima podređuju se zakonu želje, a ne razuma. "U kvaru" je knjiga priča koja zadire u tkivo suvremenog čovjeka i kroz sudbine svojih likova ispisuje hologram suvremenog svijeta.

Aleš Čar rođen je 1971. u Idriji. Studirao je komparativnu književnost na ljubljanskom Filozofskom fakultetu. Pisac, prevoditelj, scenarist i publicist. Objavio je dva romana "Igra angelov in netopirjev" ("Igra anđela i netopira") 1997. i "Pasji tango" ("Pseći tango") 1999. Za prvi roman dobio je nagradu za najbolji slovenski prvijenac. Sudjelovao je i u Vlaku književnosti. Pokretač je i glavni urednik časopisa “Balkanis“.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –