Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jasminka Komnenović

Dječja prehrana : Od prvog obroka do školske užine

  • Nakladnik: Naklada Nika
  • 08/2006.
  • 128 str., meki uvez
  • ISBN 9537284077
  • Cijena: 65.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Pravilna prehrana ključna je za rast i razvoj djeteta. Zaslužna je za njegov emocionalni, mentalni i socijalni razoj. Iako je važna cijeloga života, posebo je bitna tijekom rasta jer omogućava mozgu, kostima i drugim organima da ostvare svoj puni potencijal.

Ono što izaberete za prehranu vašeg djeteta u prvih nekoliko godina izravno će utjecati ne samo na njegov rast, nego i na količinu energije, raspoloženje, otpornost prema bolestima, mogućnost koncentracije i uspjeh u školi. To je vrijeme najintenzivnijeg rasta i najvažnija etapa u dječjoj prehrani, a također i vrijeme u kojem se stvaraju prehrambene navike za cijeli život.

Kad postanete roditelj, vaša je najvažnija briga koliko i kako ćete hraniti svoje dijete. Ovaj priručnik nudi korisne savjete i odgovore na pitanja koja se odnose na prehranu djeteta u pojedinoj fazi njegova života, od rođenja do sedme godine života.

Njegova najveća vrijednost jest u tome što stručne i znanstvene spoznaje o prehrani djece prenosi u praktične savjete. Osim što sadrži korisne informacije o namirnicama, ovaj priručnik nudi jednostavne recepte i precizne upute za pripravljanje pojedinih jela. U njemu se nalazi 170 jednostavnih i ukusnih recepata koji će pomoći roditeljima da udovolje prehrambenim zahtjevima svojih mališana od trenutka njihova upoznavanja s krutom hranom do polaska u školu.

Nije zanemarena ni prehrana u slučaju pojedinih bolesti zbog kojih su potrebne određene promjene u načinu prehrane. Uz to, u njemu se nalazi vodič za praćenje rasta, savjeti o kolikama, opstipaciji i diareji, anemijama i alergijama na hranu te pretilosti (10 koraka do optimalne težine). Zbog takvog praktičnog i jednostavnog pristupa, ova će knjiga biti pomoć svima koji su se našli u nedoumici u vezi s pravilnom prehranom svojega djeteta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –