Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jelena Janičić-Holcer

Uspješan roditelj, uspješno dijete

  • Nakladnik: Naklada Nika
  • 05/2007.
  • 192 str., meki uvez
  • ISBN 9789537284169
  • Cijena: 105.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Mnogim roditeljima dogodilo se da život provedu u žurbi, stresu i svađama..., da nikad ne zastanu i uživaju u onom najljepšem što im se već dogodilo: u roditeljstvu. Nemojte svoje roditeljstvo shvaćati olako, nego u njemu uživajte. Provodite sa svojom djecom što više kvalitetnog vremena. Budite svjesni svakog zajedničkog trenutka. Odgojni cilj roditelja je stabilno, samopouzdano, optimistično dijete, spremno na suradnju i s razvijenim unutarnjim potencijalima.

Povremeni sukobi su neizbježni, ali se s vremenom nadvladavaju, a trajno dobar odnos djeteta i roditelja ostaje.

Roditeljska zadaća je zahtjevna – različite djetetove razvojne faze roditelje stavljaju pred brojne izazove. Upravo zbog toga, u najvećem dijelu ove knjige govori se o teškoćama u odgoju djece i kako ih prevladati te stvoriti skladan odnos s djecom.

Knjiga "Uspješan roditelj, uspješno dijete" vodi vas kroz sve izazove i ljepote roditeljstva: postizanje autoriteta, prva odvajanja, pristojno ponašanje, bratsko suparništvo i ljubomora, djetetove emocionalne potrebe, proces socijalizacije – od vrtića do puberteta, prihvaćanje djetetove osobnosti, dječji strahovi, školske obaveze, provođenje slobodnog vremena, spolni identitet, prva zaljubljivanja, savladavanje tehnika kvalitetne, komunikacije, suočavanje s nasilnim i agresivnim impulsima, prevencija zlostavljanja, stres i kvaliteta života, samohrani roditelji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –