Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Fiona Macdonald

Ne bi želio biti graditelj piramida! : Opasan posao koji je najbolje izbjeći

  • Nakladnik: Naklada Nika
  • Prijevod: Vesna Stričević Šolić
  • Ilustracije: David Antram
  • 10/2005.
  • 32, meki uvez
  • ISBN 9539982057
  • Cijena: 45.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U ovoj knjizi postaješ siromašni ratar u starom Egiptu. Naporno radiš od jutra do mraka i jedva sastavljaš kraj s krajem. S dolaskom kišne sezone Nil poplavljuje polja i poljoprivredni radovi prestaju. Ali, ti nemaš tu sreću. Upravo je stigla zapovijed i krećeš, s tisućama drugih Egipćana, u gradnju goleme faraonove grobnice, veličanstvene piramide.

Dok slijedimo doživljaje novog majstora graditelja, upoznajemo život u starom Egiptu iz prve ruke – saznajemo gdje su bili kamenolomi, kako su transportirali goleme kamene blokove do gradilišta, kako i kojim alatima su gradili, kakva je unutrašnjost masivne piramide, sve do oslikavanja faraonove grobne komore i postavljanja završnog kamena. Uz to, stranicu po stranicu, otkrivamo kako su živjeli obični ljudi, upoznajemo čarobne formule i amulete, tajanstvene bogove, pisare i svećenike, a na kraju ćemo zaviriti u strogo čuvane tajne mumija i pripremanje obreda za prelazak u novi život.

Naslov iz serijala knjiga "Ne bi želio biti..." nastoji djeci približiti povijesne događaje i uz široki raspon suvremenih, znanstvenih i prirodoslovnih tema pokazati kako povijest može biti zabavna i uzbudljiva. Sama serija, koja je namijenjena za uzrast od 9 do 15 godina, temelji se na ideji da čitatelj ulazi u priču kao glavni junak i na taj način sudjeluje u uzbudljivim povijesnim događajima. Na ovaj se način čitatelju pruža mogućnost da na vlastitoj koži iskusi kakav je bio pravi život istraživača, moreplovaca, pirata, astronauta, gladijatora, robova i ostalih likova iz ovog serijala i sazna što sve nikada, nikako, nipošto ne bi želio biti.

Važno je naglasiti kako je posebna pažnja posvećena obogaćivanju vokabulara promišljenim uvođenjem novih termina na ležeran i nenametljiv način. Uz to, knjiga je popraćena kazalom i rječnikom s dodatnim objašnjenjima i informacijama.

Autorica teksta, Fiona Macdonald je studirala povijest na sveučilištima Cambridge University i University of East Anglia. Predavala je u školama, obrazovnim centrima za odrasle i na fakultetima. Napisala je mnogo knjiga za djecu povijesnog sadržaja.

Ilustrator, David Antram je studirao na umjetničkoj školi College of Art u Eastbourneu i, prije nego je postao slobodni umjetnik, radio je petnaest godina u reklamnoj industriji. Ilustrirao je mnogo knjiga za djecu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –