Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jacqueline Morley

Ne bi želio biti vojnik Aleksandra Velikog! : Opasan pohod koji svakako treba izbjeći

  • Nakladnik: Naklada Nika
  • Prijevod: Vesna Stričević Šolić
  • Ilustracije: David Antram
  • 11/2006.
  • 32 str., meki uvez
  • ISBN 9537284085
  • Cijena: 45.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
«Sada je 4. stoljeće prije Krista. Ti živiš u brdovitom dijelu sjeverne Grčke, poznatom kao Makedonija i uzgajaš ovce. Vi Makedonci ste žilavi; čvrsti brđani, naviknuti na težak život. Iako govorite grčki i klanjate se grčkim bogovima; Grci vas gledaju svisoka i smatraju vas grubim, neciviliziranim strancima. Makedonija je prije bila slaba i razjedinjena; ali ju je vaš prethodni kralj Filip II. ujedinio i stvorio snažnu ratničku državu koja je preuzela vlast nad većim dijelom grčkog teritorija. Filipovu sinu Aleksandru III. samo je 20 godina, ali namjerava ostvariti veliki plan koji je njegov otac zacrtao prije smrti - namjerava osvojiti moćno Perzijsko Carstvo. Aleksandar upravo skuplja vojsku, pa zašto ne napustiš ove sumorne, vjetrovite planine, ne pridružiš mu se i ne upoznaš svijet?»

Dok slijedimo doživljaje novog vojnika, upoznajemo se sa životom i osvajanjima Aleksandra Velikog, jednog od najvećih vojskovođa svih vremena koji je osvojio Malu Aziju, cijeli Bliski istok, Babiloniju, pokorio Perziju i stigao do Indije. Bio je osnivač mnogih gradova i veliki promicatelj grčke kulture.

"Ne bi želio biti vojinik Aleksandra Velikog!" naslov je iz serijala knjiga za djecu "Ne bi želio biti..." koji nastoji djeci približiti povijesne događaje i uz široki raspon suvremenih, znanstvenih i prirodoslovnih tema pokazati kako povijest može biti zabavna i uzbudljiva. Sama serija, koja je namijenjena za uzrast od 9 do 15 godina, temelji se na ideji da čitatelj ulazi u priču kao glavni junak i na taj način sudjeluje u uzbudljivim povijesnim događajima. Na ovaj se način mladom čitatelju pruža mogućnost da na vlastitoj koži iskusi kakav je bio pravi život istraživača, moreplovaca, pirata, astronauta, gladijatora, robova i ostalih likova iz ovog serijala i sazna što sve nikada, nikako, nipošto ne bi želio biti.

Važno je naglasiti kako je posebna pažnja posvećena obogaćivanju vokabulara promišljenim uvođenjem novih termina na ležeran i nenametljiv način. Uz to, slikovnica je popraćena kazalom i rječnikom s dodatnim objašnjenjima i informacijama.

Do sad su u ovom serijalu izašle:

Ne bi želio ploviti s Kristoforom Kolumbom!

Ne bi želio biti žrtvovan bogovima Azteka!

Ne bi želio biti vitez u srednjem vijeku!

Ne bi želio biti lovac na mamute!

Ne bi želio biti graditelj piramida!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –