Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Fiona Macdonald

Ne bi želio biti lovac na mamute! : Opasne zvijeri kojima ne treba stati na put

  • Nakladnik: Naklada Nika
  • Prijevod: Vesna Stričević Šolić
  • Ilustracije: David Antram
  • 10/2005.
  • 32, meki uvez
  • ISBN 9539982073
  • Cijena: 45.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ledeno doba prije 15000 godina, negdje daleko u velikim prostranstvima Sibira. Lovci nomadi polako se probijaju kroz ledenu pustoš slijedeći trag mamuta. Ulaziš u priču kao pripadnik plemena i dok polako sustižete svoj plijen, upoznaješ život čovjeka ledenog doba. Učiš štaviti kožu, izrađivati oružje, upoznaješ prethistorijske zvijeri, sudjeluješ u obrednom plesu i pripremi za lov, ostavljaš svoj trag na zidovima pećine, gradiš sklonište na vjetrometini, upoznaješ tajne velikih lovaca i postaješ jedan od prvih ljudi koji su prešli ledeni kopneni most prije nego je more zauvijek razdvojilo kontinente.

Čudesno iskustvo iz najstarije prošlosti čovjeka. Bogato ilustrirane stranice s mnoštvom detalja potiču maštu i uvode čitatelja u pretpovijesno doba upoznajući ga s društvenim životom, magijom, simbolima, glazbom i umjetnošću. Duhoviti komentari i savjeti dopunjuju tekst, a ležeran pripovjedni stil, obilje zanimljivih informacija i odlične ilustracije Davida Antrama brišu granicu između dokumentarnosti i fikcije.

Naslov iz serijala knjiga "Ne bi želio biti..." nastoji djeci približiti povijesne događaje i uz široki raspon suvremenih, znanstvenih i prirodoslovnih tema pokazati kako povijest može biti zabavna i uzbudljiva. Sama serija, koja je namijenjena za uzrast od 9 do 15 godina, temelji se na ideji da čitatelj ulazi u priču kao glavni junak i na taj način sudjeluje u uzbudljivim povijesnim događajima. Na ovaj se način čitatelju pruža mogućnost da na vlastitoj koži iskusi kakav je bio pravi život istraživača, moreplovaca, pirata, astronauta, gladijatora, robova i ostalih likova iz ovog serijala i sazna što sve nikada, nikako, nipošto ne bi želio biti.

Važno je naglasiti kako je posebna pažnja posvećena obogaćivanju vokabulara promišljenim uvođenjem novih termina na ležeran i nenametljiv način. Uz to, knjiga je popraćena kazalom i rječnikom s dodatnim objašnjenjima i informacijama.

Autorica teksta, Fiona Macdonald je studirala povijest na sveučilištima Cambridge University i University of East Anglia. Predavala je u školama, obrazovnim centrima za odrasle i na fakultetima. Napisala je mnogo knjiga za djecu povijesnog sadržaja.

Ilustrator, David Antram je studirao na umjetničkoj školi College of Art u Eastbourneu i, prije nego je postao slobodni umjetnik, radio je petnaest godina u reklamnoj industriji. Ilustrirao je mnogo knjiga za djecu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –