Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Louis de Wohl

Tiho svjetlo : Roman o svetom Tomi Akvinskom

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Nada Zoričić
  • 10/2006.
  • 364 str., tvrdi uvez
  • ISBN 953235073X
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nakon romana “Koplje” i “Posljednji križar”, roman “Tiho svjetlo” treći je u nizu velikih povijesnih romana poznatog pisca Louisa de Wohla. Smještajući uzbudljivu povijesnu radnju romana u 13. stoljeće, u doba križarskih ratova i vladavine cara Fridrika II., de Wohl posebnu pozornost posvećuje sv. Tomi Akvinskom, jednom od najvećih velikana Zapada. Slijedeći izbliza njegov život autor oslikava dramatično razdoblje iz kojeg se iznjedrila europska civilizacija, donoseći mnoštvo podataka o raznim zbivanjima: od križarskih ratova do filozofskih zakulisnih borba koje su se vodile širom Europe i saracenskog svijeta, do intriga plemstva…

Louis De Wohl (1903–1961) rođen u Berlinu, pravim imenom Ludwig von Wohl. Otac mu je bio mađarskog podrijetla, a majka austrijskog, a oboje su bili katolici pa je i on sam bio odgajan u katoličkom duhu. Još u mladosti u Njemačkoj počinje pisati romane i dramske tekstove i već 30-ih godina postaje poznat i uspješan pisac u Njemačkoj.
1935. godine, po dolasku Hitlerova režima napušta Njemačku i odlazi u Englesku u kojoj se kao stranac bori za svoj položaj i afirmaciju kao pisac. Pred sam početak Drugoga svjetskog rata počinje aktivno pisati na engleskom jeziku, ali zbog dobrovoljnog pristupa vojsci u kojoj je proveo nekoliko godina, njegova stvarna karijera pisca na engleskom jeziku počinje tek po završetku rata. Veoma je plodan pisac, čija su djela prevedena na mnoge jezike, a zanimljivost njegovih romana prepoznali su i filmski redatelji tako da je više njegovih romana i filmski vrlo uspješno ekranizirano.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –