Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sonia Wild Bićanić

British travellers in Dalmatia : 1757 - 1935 : (Plus little bit more about Dalmatia today)

  • Nakladnik: Fraktura
  • 10/2006.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9537052966
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga "British Travellers in Dalmatia 1757 - 1935" u sedam poglavlja govori o britanskim piscima i putopiscima koji su od polovice 18. stoljeća do polovice dvadesetoga stoljeća posjećivali Dalmaciju i o njoj ostavljali svoje zapise, crteže... Sonia Wild Bićanić u ovoj zavidno opremljenoj knjizi s mnoštvom fotografija, grafika, tlocrta i skica, s mnogo detalja govori o zapisima Roberta Adama, Sir J. Gardner Wilkinsona, A. A. Patona, T. G. Jacksona, Ann Bridge, te Dalmaciji i Visu za Drugoga svjetskoga rata.

Knjiga "British Travellers in Dalmatia 1757 - 1935" snažan je i važan doprinos razumijevanju i shvaćanju odnosa Britanaca prema Istočnojadranskoj obali. Sonia Wild Bićanić s mnoštvom detalja, precizno i zanimljivo ispisuje dvostoljetnu povijest odnosa i fascinaciju Britanaca Jadranom. Pisana na engleskom jeziku, ona predstavlja kulturni i povijesni vodič Dalmacijom, njezinom obalom, otocima i zaleđem, stoga čini nezaobilazan priručnik i polazište za svakoga tko se želi baviti Dalmacijom. Sonia Wild Bićanić rođena je u Kenleyju, Surrey 1920. godine. Nakon školovanja i jednogodišnjeg boravka u SAD, vraća se u Veliku Britaniju 1939. na samom početku Drugoga svjetskog rata. Godine 1941. pridružila se ATS-u, a od 1942. do kraja rata radi u vojnom obrazovnom servisu. U Londonu je upoznala Rudolfa Bićanića, hrvatskog ekonomistu, s kojim se vjenčala 1945. i s njim odlazi u Zagreb, gdje živi i danas.

Nakon što je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, zapošljava se na Katedri za engleski jezik i književnost, gdje radi do umirovljenja 1992. godine.

Objavila je memoare "Two Lines of Life - Dvije linije života", 1999. godine. Godine 2001. odlikovana je OBE-om za približavanje britanske i hrvatske kulture.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –