Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miro Gavran

Četiri različite drame

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 04/2007.
  • 292 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531400176
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Miro Gavran, najizvođeniji suvremeni hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu, u ovoj knjizi sabrao je svoje četiri najnovije drame (Nora danas, Sve o muškarcima, Kako ubiti predsjednika, Paralelni svjetovi), nastale u protekle četiri godine.

Svi su tekstovi izravno vezani uz našu neposrednu suvremenost, a Gavran u njima na uvjerljiv način oslikava naše ljude u dramatičnim i prepoznatljivim životnim situacijama.

Ovu je zbirku drama iscrpnim pogovorom popratila ugledna sarajevska teatrologinja i sveučilišna profesorica Gordana Muzaferija, koja je o Gavranu početkom 2005. godine napisala obimnu monografsku knjigu «Kazališne igre Mire Gavrana».

Miro Gavran rođen je 1961. godine u učiteljskoj obitelji u slavonskom selu Gornja Trnava, nedaleko od Nove Gradiške. Diplomirao je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Piše drame, romane, filmske scenarije i knjige za mlade. Djela su mu prevedena na čak 38 jezika, a njegove su knjige doživjele više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 300 kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od tri milijuna ljudi. Dobio je dvadesetak književnih i kazališnih nagrada u zemlji i inozemstvu, a među njima i Nagradu Central European Time, za najboljeg srednjoeuropskog pisca godine, koja mu je dodjeljena u Budimpešti, te Nagradu Europski krug za promicanje europskih vrijednosti u svome književnom radu.

Njegovi kazališni i prozni tekstovi uvršteni su u brojne antologije i hrestomatije u zemlji i inozemstvu, a njegovo djelo proučava se na sveučilištima diljem svijeta. Godine 2003. u Slovačkoj je pokrenut festival “Gavranfest” na kome se igraju samo njegove drame i komedije, pa je jedan od rijetkih živućih pisaca u Europi koji imaju svoj festival. Živi i radi kao profesionalni pisac u Zagrebu.


© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –