Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miro Gavran

Klara

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 03/2010.
  • 253 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531407090
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U romanu "Klara" Miro Gavran prati neobičnu sudbinu mlade žene od njezina ranog djetinjstva, pa sve do trideset četvrte godine života.

Sve obiteljske i emotivne brodolome senzibilne junakinje autor oslikava s puno razumijevanja, na uvjerljiv način, stoga nije čudno da je ovaj roman osvojio čitatelje i kritičare i u nas i u inozemstvu, a autoru pribavio epitet književnika koji iznenađujuće dobro poznaje žensku psihologiju.

Miro Gavran rođen je 1961. godine u učiteljskoj obitelji u slavonskom selu Gornja Trnava, nedaleko od Nove Gradiške. Diplomirao je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Piše drame, romane, filmske scenarije i knjige za mlade. Djela su mu prevedena na čak 38 jezika, a njegove su knjige doživjele više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 300 kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od tri milijuna ljudi. Dobio je dvadesetak književnih i kazališnih nagrada u zemlji i inozemstvu, a među njima i Nagradu Central European Time, za najboljeg srednjoeuropskog pisca godine, koja mu je dodjeljena u Budimpešti, te Nagradu Europski krug za promicanje europskih vrijednosti u svome književnom radu.

Njegovi kazališni i prozni tekstovi uvršteni su u brojne antologije i hrestomatije u zemlji i inozemstvu, a njegovo djelo proučava se na sveučilištima diljem svijeta. Godine 2003. u Slovačkoj je pokrenut festival “Gavranfest” na kome se igraju samo njegove drame i komedije, pa je jedan od rijetkih živućih pisaca u Europi koji imaju svoj festival. Živi i radi kao profesionalni pisac u Zagrebu.


© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –