Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tatjana Jambrišak

Slova iz snova

  • Nakladnik: Mentor
  • 05/2007.
  • 100 str., meki uvez
  • ISBN 9789537113261
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pišući blog na www.iskrica.com pod nickom CrystalClear, te objavljujući na carobnibrijeg.blog.hr i slovaizsnova.blog.hr, Tatjana je Jambrišak pronašla savršenu formu svog literarnog izričaja. Kratki, izbrušeni, precizni zapisi - u ovom troknjižju podijeljeni na pjesme, prozu i logove («Slova iz snova», «Nikad bivša» i «Blogomdana») - zabilježeni su i objavljeni, konzumirani i prokomentirani onako kako to jedino internet dopušta: brzinom misli.

«Slova iz snova», pjesnička zbirka, najviše je nalik haljini sašivenoj od duge kod koje ne znamo gdje vesele boje prestaju ni tužne počinju. Emocija je u njoj bezbroj, previše za samo jedno čitanje, te se možemo samo diviti kako li su stale u jedan život, kamoli jednu knjigu.

Uspješno (i nesebično) prenijevši suštinu bloga na papir, Tatjana svoje knjige nije prisvojila već ih je dopunila divnim, pretjeranim, smiješnim, dragim komentarima svojih umreženih čitatelja. Dok ne usavršimo telepatiju, što vjerujem da bi CrvstalClear voljela, otvaranje korica ovih triju knjiga ostaje najbrži način do prijateljskog stapanja umova, svačijeg i njezinog.
(Darko Macan)

Tatjana Jambrišak odrasla je u Zagrebu gdje je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila studij Njemačkog i Engleskog jezika, te lingvistiku. Bavi se podučavanjem i prevođenjem. Od 1987. aktivna članica SFere, zagrebačkog društva za znanstvenu fantastiku. Bavi se i 3D art programima. Za priče «Duh novog svijeta», «Crveno i crno» i «Ima li bolje zabave, moje dame?», nagrađena je nagradama SFERA. Objavila je zbirku kratkih priča «Duh novog svijeta» (Mentor, 2003).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –