Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tatjana Jambrišak

Blogomdana

  • Nakladnik: Mentor
  • 05/2007.
  • 118 str., meki uvez
  • ISBN 9789537113285
  • Cijena: 39.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Pišući blog na www.iskrica.com pod nickom CrystalClear, te objavljujući na carobnibrijeg.blog.hr i slovaizsnova.blog.hr, Tatjana je Jambrišak pronašla savršenu formu svog literarnog izričaja. Kratki, izbrušeni, precizni zapisi - u ovom troknjižju podijeljeni na pjesme, prozu i logove («Slova iz snova», «Nikad bivša» i «Blogomdana») - zabilježeni su i objavljeni, konzumirani i prokomentirani onako kako to jedino internet dopušta: brzinom misli.

«Blogomdana», zbirka logova, zaključni je svezak troknjižja; u njemu se pred emocije i maštu gura bitna autoričina crta: radoznalost. Kroz malecke eseje o apsolutno svemu što ju je veselilo znati, Tatjana je sumirala svijet koji nas okružuje dok mi istovremeno grlimo njega, kroz računalo koje nam počiva u krilu.

Uspješno (i nesebično) prenijevši suštinu bloga na papir, Tatjana svoje knjige nije prisvojila već ih je dopunila divnim, pretjeranim, smiješnim, dragim komentarima svojih umreženih čitatelja. Dok ne usavršimo telepatiju, što vjerujem da bi CrvstalClear voljela, otvaranje korica ovih triju knjiga ostaje najbrži način do prijateljskog stapanja umova, svačijeg i njezinog.
(Darko Macan)

Tatjana Jambrišak odrasla je u Zagrebu gdje je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila studij Njemačkog i Engleskog jezika, te lingvistiku. Bavi se podučavanjem i prevođenjem. Od 1987. aktivna članica SFere, zagrebačkog društva za znanstvenu fantastiku. Bavi se i 3D art programima. Za priče «Duh novog svijeta», «Crveno i crno» i «Ima li bolje zabave, moje dame?», nagrađena je nagradama SFERA. Objavila je zbirku kratkih priča «Duh novog svijeta» (Mentor, 2003).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –