Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Darko Macan

Koža boje masline

  • Nakladnik: Mentor
  • 10/2010.
  • 108 str., meki uvez
  • ISBN 9789537113650
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Reginci su visoki i vileni, zeleni kako to izvanzemljanima dolikuje, a opet ne toliko zeleni da ne budu prirodni. Maslinasti, tamnih očiju, uzbudljivi, a opet civilizirani, napredni, smireni i miroljubivi; ostvarenje sna o dobrom ocu, mudrom starijem bratu, blagom učitelju …

Ali sedamnaestogodišnjem Vidu, Zlatnom dječaku koji zauvijek želi živjeti zlatne dane svoje mladosti, ništa od toga nije važno. On snuje kako prisvojiti jedno od neuništivih reginskih tijela i u njemu živjeti tisućama godina…

Motiv besmrtnosti jedna je od klasičnih tema znanstvene fantastike te ne treba čuditi što mu je Darko Macan - za čiji se cijeli žanrovski opus može reći kako je u dijalogu s dosad ispričanom povijesti budućnosti - posvetio svoj prvi znanstvenofantastični roman, nagrađen Nagradom SFERA 2001. godine, a koji se sada prvi put pojavljuje kao samostalna knjiga.

Uz obavezan začin tuđinskih rasa i svjetova, uzbudljive akcije i satire, ovaj nam je nagrađivani pisac ocrtao budućnost u kojoj će i dalje postojati zločin, kazna i iskupljenje.

***

Darko Macan (1966) višestruko je nagrađivani pisac, autor stripova (Bočko, Borovnica, Sergej), scenarist stripova međunarodnog ugleda (Grendel Tales, Star Wars), ilustrator, kritičar, urednik i izdavač. Objavljivao je u Siriusu, Tamnom vilajetu, Futuri, SFerinim zbirkama (koje je pokrenuo i uređivao), Zabavniku itd. Izabrane priče tiskao je 2003. u zbirci "Teksas Kid" (i još neka moja braća), a skoro sabrane 2009. u knjizi "42 (pročitaj i daj dalje)".

Autor je “neruševačke trilogije” žanrovskih romana za mladež "Dlakovuk", "Jadnorog" i "Pampiri" (2007-09). Pet puta dobio je nacionalnu nagradu za znanstvenu fantastiku SFERA, 2001. za roman "Koža boje masline". Nagradu Grigor Vitez primio je za romane "Knjige lažu!" (1997) i "Žuta minuta" (2005).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –