Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Darko Macan

Žuta minuta : Rock' n' roll bajka

  • Nakladnik: Autorska kuća
  • 12/2005.
  • 141, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9537199118
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
A njihovo je prijateljstvo počelo još u vrtiću, i to ovako:
Goran je - i tada, a i sada zvani Gogo - na vrtićkom radijatoru pronašao čekić koji su zaboravili majstori i u njemu ugledao svoju bogomdanu priliku da konačno privuče pažnju uobraženih ribica iz vrtićkog akvarija. Žuti ga je, s prstom u nosu i sretnim osmijehom ispod nosa, gledao kako nevješto, ali predano mlati po staklu. Samu su buku ribe - gluhe poput riba - ignorirale. Vibracije što su se sa stakla prenosile na vodu već su ih zaintrigirale, dok im je labavu pozornost nesumnjivo privukao trenutak u kojem je staklo akvarija prslo i zelena se voda zajedno s njihovim blesavim tucetom našla na tapisonu. Možda su još načas sanjale da su lososi, a onda su se počele gušiti.
Vrtićke su tete, dakako, dojurile čas prekasno i propisno usplahirene. Jedna je hitro počela skupljati ljigave, praćakave ribe s tapisona, trpajući ih u priručnu kahlicu, dok je druga, starija, prvo pregledala oba dječačića ne bi li se uvjerila da su čitavi, a onda ih strogo uhvatila za ramena, zagledala im se u oči i upitala:
- Onda? Gogo? Žuti? Tko je to učinio?
Gogo je, promočen do kože i svejednako držeći u maloj šaci čekić s kojega je kapalo, istog časa upro kažiprstom u Žutoga i dreknuo:
- Zuti!
Žutoga je to toliko smelo da nije odgovorio ništa. Zapravo, i smelo ga je i uzbudilo. Jesam li ja stvarno razbio akvarij, upitao se premda je čitavom događaju nazočio, jesam li zaista ja bio taj koji je učinio nešto tako neobično i uzbudljivo? Dok je tako razmišljao, s prstom u nosu, a zatravljen čudesnošću događaja i svoje uloge u njemu, već je bio kažnjen: poslan u kut dok je starija teta telefonirala njegovoj mami.

Novi roman za mlade Darka Macana bavi se, kao što mu podnaslov kaže, svijetom rock'n'rolla i atmosferom «iza pozornice» gdje se za svoje mjesto bore mladi bendovi i rock kritičari. Na svom blogu ugledni hrvatski autor knjiga i stripova objavio je tri poglavlja iz knjige koja se mogu besplatno pročitati pa knjigu nije nužno kupovati «na neviđeno». O knjizi Macan, između ostalog, kaže:
«Naslovnicu jest radio Štef Bartolić, a glavni lik romana jest jedan od sporednih likova Štefova stripa; štono napisah u uvodniku, kad je Žutog imenovao, Štef je to učinio davši mu ime i prezime vrlo blisko mome te sam znao da ću jednom morati napisati priču o Žutome.»

Darko Macan (1966) nagrađivani je književnik i strip-autor. Od 2003. uređuje časopis Q Strip.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –