Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dorothy Wordsworth

Grasmerski dnevnik : ulomci

  • Nakladnik: Autorska kuća
  • Prijevod: Sanja Lovrenčić
  • 07/2007.
  • 128 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789537199265
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dorothy Wordsworth živjela je među pjesnicima, u prisnoj povezanosti s bratom Williamom Wordsworthom i gotovo jednako prisnom prijateljstvu sa S. T. Coleridgeom (Coleridgeovim riječima, njih su troje neko vrijeme bili "tri osobe, a jedna duša"). Wordsworth i Coleridge postali su najznačajniji pjesnici ranog engleskog romantizma, a njihova zajednička knjiga «Lirske balade» jedna je od prekretnica u povijesti književnosti. Treći dio duše koja je stvarala «Lirske balade» ostao je u sjeni, no može ga se naći na stranicama "Grasmerskog dnevnika" – bar u tragovima.

Bilješke Dorothy Wordsworth iz godina "priprostog života i sjajnih misli", njezino postavljanje na istu razinu pečenja kruha i bavljenja pjesništvom, njezin meditativan pristup prirodi, sve to ispod površinske suzdržanosti daje naslutiti umjetničku osjetljivost jedne neobične žene za koju je življenje i pisanje bilo tijesno povezano, premda se nikad nije htjela "izdavati za pisca".

Knjigu je prevela, uredila i bilješkama popratila Sanja Lovrenčić.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –