Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Milica Lukšić

Mrguda

  • Nakladnik: Autorska kuća
  • 11/2007.
  • 115 str., meki uvez
  • ISBN 9789537199326
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Mrguda je siroče, ne više tako mala i snalazi se. Živi na ulicama nekog povećeg grada i druži se najčešće sa jednim štakorom, a samo ponekad i sa sebi sličnim ljudskim mladuncima koji obitavaju na Stanici. Mrguda za sebe kaže da je trgovačka putnica, i to okrutna, ali posao joj baš i ne ide... do onog dana kad štakor na udaljenom smetlištu nađe nešto što ni sam ne može opisati...

Za one željne teorije književnosti: ovaj roman je malo bajka, malo čista fantastika, malo realizam, malo pikarski roman. Životinje koje govore, jedna neobjašnjiva pojava, maloljetni beskućnici i junakinja koja kao pravi pikaro baš i nije "dobra". Kraj - možda sretan...

Milica Lukšić rođena je 1964. u Zagrebu. Završila Akademiju dramske umjetnosti /dramaturgija i Filozofski fakultet /lingvistika + književnost. Bavi se dramaturgijom, književnošću i lingvistikom. Drama "Lov na medvjeda tepišara" izvođena je 1990. u Teatru &TD u Zagrebu i od 1989. do 1995. na Hrvatskom radiju. Objavila je dvadesetak naslova, autorskih, koautorskih tekstova (Autorska grupa Gong), dramatizacija/prijevoda proze i romane za mlade "Okrutna priča" (Znanje, 1995), "Alisa bez ogledala", roman u dvije verzije, (Autorska kuća, 2005)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –