Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Milica Lukšić

Štakor Pac i siroče Mrguda

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • Ilustracije: Nikolina Žabčić
  • 02/2023.
  • 30 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538222542
  • Cijena: 14.70 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mrguda je siroče, ne više tako mala i snalazi se. Živi na ulicama nekog povećeg grada i druži se najčešće s Pacom - Štakorom Prve Lige, kako sam za sebe tvrdi, koji se ne boji baš ničega... osim ljudi u cipelama s visokom petom. Mrguda za sebe kaže da je trgovačka putnica, i to okrutna, ali posao joj baš i ne ide, dok Pac obilazi smetlišta i pronalazi stvari koje bi se (možda) mogle prodati...

Slikovnica "Štakor Pac i siroče Mrguda" je malo bajka, malo čista fantastika, malo realizam, nije za malu djecu, ali je zato za sve ostale čitatelje. Tekst za slikovnicu "Pac i Mrguda" su fragmenti (rečenice i/ili dijelovi rečenica) iz romana Milice Lukšić "Mrguda" koje je izabrao i uredio Zoran Pongrašić

Slikovnica je ilustrirana (Nikolina Žabčić) kombiniranom tehnikom na papiru. Materijali koji su korišteni su vodene bojice, grafitna olovka, akril, kolaž, pik traka; zajedno sa digitalnom doradom boja. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –