Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Damir Vujnovac

Djeca Sahare

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • Ilustracije: Nina Mašina
  • 11/2017.
  • 34 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537514945
  • Cijena: 14.33 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Putopisna slikovnica Damira Vujnovca "Djeca Sahare" sastoji se od devet priča pisanih iz perspektive djece naroda Saharawi. U njoj se opisuje život mališana u izbjegličkom kampu u dalekoj sjevernoj Africi. Kako izgleda svakodnevica usred pustinje? Kako je to živjeti četrdeset godina u izbjegličkom logoru? Jesu li knjige nasušna potreba ili luksuz? Je li kiša spas ili kataklizma?

Čime se igraju djeca Sahare i koje im priče odrasli pričaju pred spavanje, samo su neke od tema o kojima na zanimljiv način, stilom primjerenim i djeci i odraslima, piše Damir Vujnovac, koji je već dva puta boravio među narodom Saharawi i koji nam u ovoj slikovnici i tekstom i fotografijom prenosi svoje dojmove.

Fotografije je ilustratorski dorađila priznata sarajevska dizajnerica Aleksandra Knežević (Nina Mašina) te ih upotpunila vlastitim crtežima. Rezultat je vizualno dojmljiva putopisna slikovnica, prva takve vrste koja se objavljuje u novopokrenutoj biblioteci Slikovnica – prozor u svijet.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Djeca Sahare - Damir Vujnovac –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –