Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ana Ðokić Ana Salopek

Može li kukurikuuu

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • Ilustracije: Ana Salopek
  • 09/2023.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538222573
  • Cijena: 14.60 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jesmo li u našoj svakodnevici previše okrenuti  brigama, problemima, strahovima? Jesmo li zaboravili kako su i smijeh i bezbrižnost jednako važni da ih osjetimo svakoga dana? U slikovnici „Može li kukurikuuuuAne Đokić i Ane Salopek, jedan će nas pjetlić na to podsjetiti.

Ovo je priča o mladom pjetliću koji se nije pridržavao uobičajenih pravila kukurikanja pa je kukurikao non-stop bez prestanka. Kukurikanjem je pozdravljao i sunce na izlasku, i sunce na zalasku, i ljude u prolazu, i životinje na dvorištu… Kukurikao je po cijele dane i noći, i to je svima išlo na živce. No, tek kad je (prisilno) utihnuo svi su shvatili koliko im je zapravo to njegovo veselo kukurikanje značilo.

Ana Đokić rođena je 1965. godine u Beogradu, diplomirala je filozofiju, više od 30 godina živi i radi u Zagrebu. Piše romane za djecu i odrasle, radiodrame, televizijske i kazališne tekstove. Njezine knjige objavljeni su u Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Francuskoj, Njemačkoj. Organizatorica je različitih nacionalnih i međunarodnih književnih festivala.

Dobitnica je nekoliko književnih nagrada od kojih nagrade "Marin Držić" (2006), Nagrade "Mato Lovrak" (2002), priznanja White Ravens 2008., nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji 2016., Nagrade Grigor Vitez 2016.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –