Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ana Ðokić Dilana Bernobić

Trči, Giza! Trči!

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • Prijevod: Kasum Cana
  • 04/2009.
  • 38 str., tvrdi uvez
  • ISBN 97805317514228
  • Cijena: 11.68 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Trči, Giza! Trči!" slikovnica je namijenjena i djeci i odraslima. To je priča o životnoj radosti koju svako dijete u sebi ima, bez obzira na način života kojim živi. Priča o različitosti, koju trebamo poštovati.

Priča o djevojčici Gizi koja, umjesto da ide u školu, svakoga dana sa svojom starijom sestrom obilazi gradske kontejnere i prebire po smeću nastala je na osnovu istinitog događaja.

"Naime, dugo vremena sam svakoga jutra kroz prozor svoga stana promatrala djevojčice koje su vadile iz kontejnera sve i svašta i to onda odnosile u starim dječjim kolicima. Ne znam jesu li se pritom zabavljale ili im je taj posao bio težak i mučan. Uglavnom, otkad se stara pvc ambalaža počela otkupljivati, male Romkinje su nestale. Sada po kontejnerima kopaju neki sasvim drugačiji ljudi" (Ana Ðokić)

Slikovnica je objavljena u dvojezičnom izdanju, na hrvatskom i romskom jeziku.

Ana Đokić rođena je 1965. godine u Beogradu, diplomirala je filozofiju, više od 30 godina živi i radi u Zagrebu. Piše romane za djecu i odrasle, radiodrame, televizijske i kazališne tekstove. Njezine knjige objavljeni su u Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Francuskoj, Njemačkoj. Organizatorica je različitih nacionalnih i međunarodnih književnih festivala.

Dobitnica je nekoliko književnih nagrada od kojih nagrade "Marin Držić" (2006), Nagrade "Mato Lovrak" (2002), priznanja White Ravens 2008., nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji 2016., Nagrade Grigor Vitez 2016.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –