Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ana Ðokić

Ana i Andersen

  • Nakladnik: Autorska kuća
  • Ilustracije: Darko Vučenik
  • 12/2005.
  • 118, meki uvez s klapnama
  • ISBN 953719910X
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga kazališnih tekstova (bajki) autorice Ane Ðokić Pongrašić koje su nastale prema poznatim pričama "Kraljevna na zrnu graška", "Zvekan" i "Carevo novo ruho" Hansa Christiana Andersena. Tekst songova napisao je Zoran Pongrašić a ilustracije Darko Vučenik.

Pisane u dramskoj formi kazališne igre "Grozdana na zrnu papra“, "Opet na krivom putu“ i "Ja, zvekan?“ svojim neuobičajenim pristupom i pomalo ironijskim otklonom od Andersenovog originala ukazuju na novi način iščitavanja klasika koji je primjeren mladim čitateljima XXI. stoljeća.
Duhovite tekstove Ane Ðokić Pongrašić prate jednako duhovite ilustracije (u alanfordovskom stilu) Darka Vučenika.

Prva bajka "Grozdana na zrnu papra" dobila je nagradu za dramski tekst Kazališta Trešnja u Zagrebu, 2003., pohvalu na natječaju za najbolji dramski tekst "Marin Držić", 2004. i ušla u najuži izbor za nagradu Syrano 2003., francuskog kazališta Poisson Lune. Dječje kazalište u Osijeku premijerno je izvelo predstavu "Grozdana na zrnu papra" 2005. godine u režiji Dražena Ferenčine.

"Ja zvekan" drama je čiji je tekst premijerno izveden u Dramskom programu Hrvatskog radija 2002. godine u režiji Ladislava Vindakijevića i urednice Lade Martinac Kralj.

"Opet na krivom putu" premijerno je izveo Dramski programu Hrvatskog radija 2002. godine u režiji Vedrane Vrhovnik, i urednice Martine Kralj.

Ana Ðokić Pongrašić piše priče, radio drame, romane, kazališne tekstove, televizijske i radijske scenarije, dramatizacije, i dr.

Objavila je: "Sebastijan Nevidljivi" (2000), "Dječja radiodrama" (2001), "Dnevnik jednog zmaja" (2001), "Dvadeset igrokaza za sve generacije" (2001), "Zoe, djevojčica s vrha nebodera" (2001), roman za mlade, dobitnik Nagrade Mato Lovrak za 2002. godinu, "Sve u redu!" (2001), "Tibor, paun bez repa" (2001), "Nemaš pojma, Grizlijane!" (2003), "Sve priče" (2003), "Vitez Željeznog Srca" (2004), "Pitanja princa Alma" (2004), "Šempi ti smopi da limvo te" (2004), "Lutkarski igrokazi za djecu 21. stoljeća" (2005) i "Kazališne bajke za djecu 21. stoljeća" (2005).

Svoje priče, romane, radio-drame i kazališne tekstove dosad je objavila i u Francuskoj, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori, te još ponegdje po Europi. Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Hrvatskog društva pisaca i SACD-a (Societe des auteurs et compositeurs dramatiques - Paris/Bruxelles/Montreal)

Ana Đokić rođena je 1965. godine u Beogradu, diplomirala je filozofiju, više od 30 godina živi i radi u Zagrebu. Piše romane za djecu i odrasle, radiodrame, televizijske i kazališne tekstove. Njezine knjige objavljeni su u Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Francuskoj, Njemačkoj. Organizatorica je različitih nacionalnih i međunarodnih književnih festivala.

Dobitnica je nekoliko književnih nagrada od kojih nagrade "Marin Držić" (2006), Nagrade "Mato Lovrak" (2002), priznanja White Ravens 2008., nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji 2016., Nagrade Grigor Vitez 2016.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –