Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sven Nemet

Kiki i Danko : Vremeplovom kroz 20. stoljeće

  • Nakladnik: Autorska kuća
  • 12/2005.
  • 50, meki uvez
  • ISBN 9537199134
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ako ste se ikad zapitali kako su ljudi uspjeli preživjeti prije sušila za kosu i sladoleda u kornetu, tko je izmislio robote, a to kompjutere, gdje je održano prvo svjetsko nogometno prvenstvo, kada su nastale slagalice, što je cepelin, kojom se brzinom kretao prvi automobil i kako žirafama pristaju umjetne trepavice, i još uvijek to sve ne znate, otkrijte između stanica slikovnice "Kiki i Danko - vremeplovom kroz 20. stoljeće" autora Svena Nemeta.

Autor teksta i ilustracija ove zabavne knjige vrlo je blizak svojoj publici (vodi radionicu stripa za klince u Novom Zagrebu) i to se osjeća po brzom ritmu i neposrednosti izraza. Prikazuje svijetlu stranu godina kroz koje vremeplovom putuju njegovi likovi, iako se radi o ne baš svijetloj prvoj polovici 20. stoljeća.

Tako se na stranicama smjenjuju izumi – od cepelina do pizze, od raznih igara do umjetnih trepavica – događaji s područja umjetnosti i književnosti (Hobbit, medo Pooh, a Sven se čak usuđuje tumačiti djeci što je apstraktno slikarstvo), sportska zbivanja i značajni pothvati poput puštanja u promet Panamskog kanala ili osvajanja Sjevernog pola. Sve to u brzom i vedrom dijalogu između Danka, plavog psa s planeta Luma (najmršavijeg na svojem planetu) i Kiki, žirafe s Rangbanga (čije točke i mrlje stalno mijenjaju oblik i mjesto). Ilustracije su kombinacija dokumentarnog i autorskog i također su živahne i duhovite.

Sven Nemet rođen je iste godine kada je u kinima prikazivan prvi snimljeni nastavak "Star Warsa". Akademiju likovnih umjetnosti završio je kad se prikazivao drugi nastavak "Gospodara prstenova". Bavi se ilustriranjem svega živoga, slika, kipari, fotka i izrađuje stolne igre. Sve to, pa i više, može se vidjeti na www.svennemet.com. Član je Autorske kuće i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Vodi radionicu stripa u Međunarodnom censtru za usluge u kulturi u Zagrebu (Travno). Voli igre na plejki s društvom, sumo borbe i piknik kraj vode (slap, more, potok...).

Sven Nemet, akademski je slikar. Ilustrira, crta, slika, fotka, radi stolne i videoigre, stripove i crtiće. U Međunarodnom centru za usluge u kulturi u Zagrebu vodi radionice stripa i likovne radionice. U zoološkom vrtu najviše voli gledati žirafe. Zapravo voli gledati i nosoroge, ma i vidre, i slonove, i tukane, i mravojede ako ne spavaju, a tek hobotnice i rakune…

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –