Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Šimleša Sven Nemet

Suli u avanturi – škola

  • Nakladnik: Profil
  • Ilustracije: Sven Nemet
  • 11/2020.
  • 40 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533137711
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U novoj pustolovini dugovratke Suli
otvara se škola, jeste li čuli?
Tu mnogo je igre, veselja i znanja,
o takvoj školi svako mladunče sanja.

Uz radost i šalu katkad se i muče,
no životinje na kraju zajedno uče:
prijateljska sloga silno je vrijedna,
mnogo šapa može više neg' jedna!

Slavna dugovratka žirafica Suli nakon prve pustolovine u kojoj je tražila svoje krdo i druge u kojoj je nakon velikih prepreka stigla u Hrvatsku, u trećem nastavku ove izuzetne serije kreće u školu s ostalim mladuncima.

Suli je oduševljena što će naučiti nove vještine i steći korisna znanja, ali zaigrana mladunčad svih životinja naljutila je učitelja vodenkonja pa on, želeći im očitati lekciju, ostavlja ih da se snađu sami dok on iz prikrajka motri. Školarci su u početku malo zbunjeni, ali i uzbuđeni što mogu sami birati što će raditi. No, kad tigrić organizira učenje skakanja i trčanja u kojem mačke briljiraju, ali ostali očajavaju, dječja se škola počinje opasno drmati. A onda Suli preuzme stvar u svoje ruke i svakoga ohrabri i potakne na način koji mu treba. Slonu Mišku objasni da je važno dići se kad padneš i da je njegova upornost supervrlina, pa su klokani donijeli svoje trampoline i sad se svi neskakači zabavljaju skakanjem. Crveni panda Bruno pronalazi izgovore kad mu nešto od prve ne ide, pa ga merkati pozovu u svoj zabavan tim. Majmunčić Darko pak boji se visine pa mu Suli objasni da se sa strahom treba suočiti i u sebe vjerovati. I tako na kraju dana mladunčad shvati da su u školi „šale super, al' treba i reda“.

Maja Šimleša i Sven Nemet u trećem nam nastavku dogodovština žirafe Suli donose zabavnu, duhovitu i optimističnu priču o tome kako je lijepo što smo svi različiti, kako trebamo razvijati svoje vještine i pomagati jedni drugima. Dinamične i izvrsne rime upotpunjuju maštovite ilustracije Svena Nemeta.

Maja Šimleša, rođena je u Zagrebu prije 39 i pol godina. Odmalena je voljela slikovnice i knjige, a raznorazne priče i scenarije smišljala je i sama. Kad bih ih pokušala oživjeti u stvarnosti, obično bih razveselila svoje roditelje – "skidali su me s prozora, gelendera, čak i lustera te pokušavali uvjeriti da je pogubno hodati strmim stubama u prevelikim i previsokim štiklama". Danas je simultana prevoditeljica i profesorica koja obožava svoj posao. Za sebe će reći da se i sama osjeća kao dijete; uz nepresušnu želju za igrom i vrckavu maštu i dalje smišlja priče, avanture i iznenađenja, tražeći nove prozore u svijet. I svim srcem vjeruje da je to najdragocjenije nasljeđe koje ostavlja svojoj kćeri.

Sven Nemet, akademski je slikar. Ilustrira, crta, slika, fotka, radi stolne i videoigre, stripove i crtiće. U Međunarodnom centru za usluge u kulturi u Zagrebu vodi radionice stripa i likovne radionice. U zoološkom vrtu najviše voli gledati žirafe. Zapravo voli gledati i nosoroge, ma i vidre, i slonove, i tukane, i mravojede ako ne spavaju, a tek hobotnice i rakune…

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –