Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Šimleša

Suli u avanturi : Džungla

  • Nakladnik: Profil
  • Ilustracije: Sven Nemet
  • 10/2022.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533139425
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Zašto Suli na glavi stoji
i pernate majmune oko sebe broji,
lasicu i zeca što pužu ko zmije,
mravojeda s pjegama što čudom se smije?
Kakve to tajne ova džungla krije,
gdje jedino žabama zabavno nije?

Eto nam nove žirafoavanture
u koju šašavci bezglavo jure.
Samo im je važno biti kul i fora
dok zabava ne postane noćna mora...

Suli se u petom nastavku svojih avantura susreće sa životinjama koje pokušavaju oponašati druge jer ih smatraju boljima i sposobnijima, ili zato što se one takvima prikazuju. No samosvojne žabe ne podliježu pritiscima, a Suli ubrzo shvati da životinjama praćenje trendova stvara ozbiljne probleme pa im odluči pomoći.

Rimovana priča Maje Šimleše o tome koliko je važno biti svoj i misliti svojom glavom, uz prepoznatljive i duhovite ilustracije Svena Nemeta, pravi je dragulj dječje književnosti. Potražite i ostale naslove iz ove sjajne serije slikovnica o dobronamjernoj žirafici Suli koja je stekla brojne obožavatelje.

Maja Šimleša, rođena je u Zagrebu prije 39 i pol godina. Odmalena je voljela slikovnice i knjige, a raznorazne priče i scenarije smišljala je i sama. Kad bih ih pokušala oživjeti u stvarnosti, obično bih razveselila svoje roditelje – "skidali su me s prozora, gelendera, čak i lustera te pokušavali uvjeriti da je pogubno hodati strmim stubama u prevelikim i previsokim štiklama". Danas je simultana prevoditeljica i profesorica koja obožava svoj posao. Za sebe će reći da se i sama osjeća kao dijete; uz nepresušnu želju za igrom i vrckavu maštu i dalje smišlja priče, avanture i iznenađenja, tražeći nove prozore u svijet. I svim srcem vjeruje da je to najdragocjenije nasljeđe koje ostavlja svojoj kćeri.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –