Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivana Guljašević

Čarapojedac (Slikovnica + DVD)

  • Nakladnik: Autorska kuća
  • 10/2007.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537199296
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Čarape vam netragom nestaju? Od para čarapa nalazite samo jednu, a od druge nema ni končića? Skoro nove čarape imaju rupu na prstima (takozvane krumpire)? Ili rupu na peti? Sigurni ste da ste navečer prije spavanja ostavili obje čarape na podu usred sobe, a sad je tamo samo jedna?

Ako ste na bilo koje od ovih pitanja odgovorili potvrdno, onda je Čarapojedac i u vašoj kući. A u ovoj knjizi ćete saznati sve što se o Čarapojedcima mora znati.

Na poklon DVD-u čeka vas jedinstvena pjesma Čarapojedca i još pregršt iznenađenja.

***

Ivana Guljašević Kuman uglavnom crta (tako je i završila likovnu Akademiju u Zagrebu), a malo i piše. Crta slikovnice (i piše, napisala je „Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom"), ocrtava knjige i udžbenike, nacrtava i napisuje stripove. Poneki crteži i ožive, poput Danice u animiranom serijalu „Danica i prijatelji". A kad ne piše, ne crta, ne jede, ne mazi mačka i ne druži se s jednim Brunom, broji čarape i čudi se gdje su nestale. I zašto skoro sve imaju rupe?

U stvari, čudila se sve do jednog čudnog trenutka čuđenja vrijednog, kad je krajičkom desnog oka ugledala Čarapojedca kako bježi s njezinom omiljenom čarapom. Sve ostalo je povijest.


Ivana Guljašević uglavnom crta (tako je i završila Likovnu akademiju u Zagrebu), a malo piše. Napisala je i nacrtala slikovnice: "Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom", "Čarapojedac", "Malo kraljevstvo", "Čovječuljak Snovuljak", "Tri strašna zmaja", "Amo - tamo", "Drveni neboder", "Lude želje" i "Pingvin Gašpar", a napisala je i dugometražnu knjigu "Zoo novosti" te romane "Moja slavna prijateljica" i "Neprilagođena". Ilustrira knjige i udžbenike, crta i piše stripove, a radi i crtiće. Napravila je puno crtića (čak trideset) koji se mogu vidjeti u serijalu "Igubukine priče" na HRT-u. Nacrtala je i animirani serijal "Danica", a također je crtala u serijalima "Pssst...priča!" i "Njama, njam". Ivana Guljašević je crtačica, spisateljica i pričalica, a najviše je od svega mama maloj Ani. I biti mama najdraže joj je i najljepše na svijetu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –