Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivana Guljašević

Malo kraljevstvo

  • Nakladnik: Leykam international
  • 11/2009.
  • 28 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537534356
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Malo kraljevstvo" govori o sićušnom kraljevstvu čiji je kralj bio sretan i zadovoljan sve dok nije dobio pozivnicu za Veliki Kraljevski Banket. Na tom banketu kraljevi su se hvalili svojim kraljevskim vojskama, a kralj Malog kraljevstva nije imao ni jednog jedinog vojnika.

Poslije banketa bio je vrlo tužan, sve dok se nije pojavila mravlja kraljica i smislila rješenje…

***

Navike čitanja stječu se u djetinjstvu, a osjećaj za kulturnu posebnost vlastitoga prostora može se začeti samo u dodiru s djelima domaćih umjetnika. "Vrtuljak - biblioteka slikovnica hrvatskih autora" nova je biblioteka slikovnica renomiranih i nagrađenih domaćih pisaca i ilustratora koja će stoga, nadamo se, naići na dobar prijem kako kod djece tako i kod odraslih koji će im ih uvijek i iznova s užitkom čitati.

Ivana Guljašević uglavnom crta (tako je i završila Likovnu akademiju u Zagrebu), a malo piše. Napisala je i nacrtala slikovnice: "Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom", "Čarapojedac", "Malo kraljevstvo", "Čovječuljak Snovuljak", "Tri strašna zmaja", "Amo - tamo", "Drveni neboder", "Lude želje" i "Pingvin Gašpar", a napisala je i dugometražnu knjigu "Zoo novosti" te romane "Moja slavna prijateljica" i "Neprilagođena". Ilustrira knjige i udžbenike, crta i piše stripove, a radi i crtiće. Napravila je puno crtića (čak trideset) koji se mogu vidjeti u serijalu "Igubukine priče" na HRT-u. Nacrtala je i animirani serijal "Danica", a također je crtala u serijalima "Pssst...priča!" i "Njama, njam". Ivana Guljašević je crtačica, spisateljica i pričalica, a najviše je od svega mama maloj Ani. I biti mama najdraže joj je i najljepše na svijetu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –