Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivana Guljašević Sanja Lovrenčić

Hrvatske bajke

  • Nakladnik: Leykam international
  • 07/2009.
  • 100 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537534257
  • Cijena: 11.68 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jedanaest najljepših hrvatskih bajki potiču kako kod malih tako i kod velikih čitatelja želju da ih uvijek iznova čitaju. Tako od jedne pripovjetke za laku noć nastaju dvije. A možda i tri ... Lisica, mačak, medvjed, žabica i mala vila nestrpljivo očekuju sve prijatelje bajki.

Sadržaj:

Mačak i lisica
A treći je sin bio pravi razbojnik
Proždrlica
Kako je vojnik postao kralj
Zec, medvjed, čovjek i lisica
Sluga gospodinu naplatio
Pjetlićeva družina
Mladić i vražji car
Žabica djevojka
Ptičar i crna vrana
Mala vila

Više: Zavirite u korice knjige!

Ivana Guljašević uglavnom crta (tako je i završila Likovnu akademiju u Zagrebu), a malo piše. Napisala je i nacrtala slikovnice: "Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom", "Čarapojedac", "Malo kraljevstvo", "Čovječuljak Snovuljak", "Tri strašna zmaja", "Amo - tamo", "Drveni neboder", "Lude želje" i "Pingvin Gašpar", a napisala je i dugometražnu knjigu "Zoo novosti" te romane "Moja slavna prijateljica" i "Neprilagođena". Ilustrira knjige i udžbenike, crta i piše stripove, a radi i crtiće. Napravila je puno crtića (čak trideset) koji se mogu vidjeti u serijalu "Igubukine priče" na HRT-u. Nacrtala je i animirani serijal "Danica", a također je crtala u serijalima "Pssst...priča!" i "Njama, njam". Ivana Guljašević je crtačica, spisateljica i pričalica, a najviše je od svega mama maloj Ani. I biti mama najdraže joj je i najljepše na svijetu.

Sanja Lovrenčić (Knin, 1961), književnica i prevoditeljica, ušla je u hrvatsku književnost 1987. zbirkom pjesama "Insula dulcamara". Otad je objavila još sedam pjesničkih zbirki, a poezija joj je objavljivana i u domaćoj i stranoj periodici te prevođena na njemački, poljski, ruski, slovenski, švedski, danski. Za knjigu "Rijeka sigurno voli poplavu" dobila je nagradu Kiklop za najbolju knjigu pjesama 2007. godine.

Autorica je zbirki kratkih priča "Wien Fantastic", "Portret kuće" i "Zlatna riba i istočni Ariel", romana "Dvostruki dnevnik žene sa zmajem", "Klizalište", "U potrazi za Ivanom" (nagrada "Gjalski" 2007), "Martinove strune / Martins Seiten" (Literaturpreiss SMSK 2008.), "Ardura" (2012), "Vješanje kradljivaca ovaca", roman (2015) i "Kabinet za sentimentalnu trivijalnu književnost" (2018). Autorica je fantastične trilogije "Zmije Nikonimora" te dviju zbirki autobiografskih zapisa: "Zagrebačko djetinjstvo šezdesetih" (2017.) i "Zapisi o kući, zapisi iz odsutnosti" (2020.)

Napisala je nekoliko knjiga namijenjenih djeci; za zbirku priča "Četiri strašna Fufoždera i jedan mali Fufić" dobila je nagradu "Grigor Vitez".

U programima Hrvatskog radija izveden je niz njezinih radio-dramskih tekstova, među kojima su neki izvođeni i izvan Hrvatske (na njemačkom, mađarskom, slovačkom i estonskom). Kao samostalni dokumentarist snimila je i režirala šest dokumentarnih radio-drama. Triput je sudjelovala u radu međunarodnog žirija festivala Prix Europa u Berlinu. Kao suradnica III. programa Hrvatskog radija izabrala, prevela i priredila niz tekstova s područja svjetske književnosti.

Bavi se i prevođenjem književnih tekstova s engleskog, francuskog i njemačkog jezika; za prijevod zbirke kratkih priča "Kuća duhova" Virginije Woolf dobila nagradu "Kiklop" 2012.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –