Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zvjezdana Jembrih

Janusove sestre

  • Nakladnik: Autorska kuća
  • 03/2010.
  • 88 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537199494
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U zbirci kratkih priča "Janusove sestre“ Zvjezdana Jembrih izvlači iz "ropotarnice“ mitologije i povijesti poznate (a i one manje poznate) ženske likove (Kirku, Mariju Magdalenu, Penelopu, Utu iz Naumburga, Bilhu i Zilpu…).

Oživjevši ih, autorica ih nanovo motri, osvjetljava, "otprašuje", „oslikava“ svojim osebujnim spisateljsko-slikarskim zahvatima, nadograđuje, restaurira, „prebacuje“ kroz vrijeme i prostor, konzervira ili ih prepušta suptilnom razgrađivanju unutar literarnog tkiva. Ili ih pak ostavlja napukle, u očekivanju neke ponovne pretvorbe.

I pri tom svakim svojim tekstom uspijeva obuhvatiti ono nepotrošivo: ponovno promišljanje ljudskog čina…

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –