Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Stripovi za djecu 21. stoljeća

  • Nakladnik: Autorska kuća
  • Urednik: Darko Macan
  • 12/2005.
  • 132, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9537199126
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pod uredničkom paskom Darka Macana u "Stripovima za djecu 21 stoljeća" okupljeno je 6 stripova: "Pipo" autora Nike Baruna; "Kvark i Kruno" autora Darka Kreča i Darka Macana; "Ludilo na Mupiteru" Daria Kukića i Katarine Halužan; "Pirati : Ljub@v" Darka Macana; "Mister Mačak : Psihosom" Roberta Solanovića i Darka Macana; i "Vod Iskra : Francova kornjača" Ratka Srezovića i Zlatka Stanzera.

Niko Barun (Lusnić, 1965), autor je stripova "Pipo", "Krapinjonci i ti divni stvorovi" za Večernji list i Vjesnik, "Netovci i čarobnjaci" za t-portal, "Junior i geo" za National Geographic Junior te još mnogih drugih. Uz to ilustrira knjige, slikovnice i udžbenike te dječje magazine i podlistke u novinama. Autor je likova i animacije na cd učilici.

Darko Kreč (Varaždin, 1958) je autor animiranih filmova "Duet", "Ljesovi", "Posijedni valcer u starom mlinu", "Nivo 9" (s Davorom Međurečanom) i "Kućica u krošnji". Radio i na serijama "Mali leteći medvjedići", "Chip and Charley", Medvjed Bojan" i "Anima Animal". Od 1999. predaje animaciju na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Stripove kontinuirano objavljuje od 1997., radeći na serijama "Boduljko ižbunjka" (s Jadrankom Čunčić-Bandov), "Karlek", "Svemirac Zik", "Kiki i ostali", i dr.

Dario Kukić (Zagreb, 1971) je animator te ilustrator, stripovsku je karijeru otpočeo nizom crnohumornih stripova bez zajedničkog naslova objavljivanih prvenstveno u fanzinu Endem. Poslije je kreirao stripove "Kaktus Šerif", "Falien" (oba s Katarinom Halužan), "Tule Blenule", "Fridolin" (s Dinkom Kumanovićem) i "Smib". LUDILO NA MUPITERU napravio je u suradnji sa suprugom, šibenčankom Katarinom Halužan.

Darko Macan (Zagreb, 1966) autor je stripova "Borovnica", "Pirati", "Bočko" i drugih. Scenarist "Komarca", "Svebora i Plamene", "Mistera Mačka", "Modre", "Guja i Zmuja", "Kvarka i Krune", te drugih koji i nisu baš za djecu. Za razne je udžbenike radio niz (valjda) poučnih stripova. Piše i knjige od kojih ćemo spomenuti romane za djecu, mlade i pametne starije: "Knjige lažu!", "Pavo protiv Pave" i "Žuta Minuta".

Robert Solanović - Bob (Zagreb, 1974). Karijeru je započeo kao upisivač slova u stripove. Prvi crtački posao dobij a na stripu "Sašin dnevnik". Ubrzo kreira vlastiti serijal "Mister Mačak" kojeg objavljuje u raznim časopisima. Pustolovine "Mistera Mačka" su prikupljene i u dvije istoimene knjige. Radi ili je radio i na stripovima "Kljunovi", "Modra", "Slatka" te "Ponos Petarda". Crta ilustracije za časopise i storjboarde za marketinške agencije.

Ratko Srezović (Zagreb, 1946). Karijeru počinje nagradom na natječaju Plavog vjesnika 1964. Potom objavljuje "Mikrobov Prvi Let" (scenarij Rudija Aljinovića) te niz stripova u časopisima Zov strip, Naš strip i Zvitorepec. Od 1983. aktivan je u izviđačkim časopisima Mi mladi i Svijet skauta s pričama o izviđačkomu vodu Iskra.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –