Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Grupa autora

Lutkarski igrokazi za djecu 21. stoljeća

  • Nakladnik: Autorska kuća
  • Urednik: Ana Ðokić
  • 12/2005.
  • 153, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9537199053
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Za «Lutkarske igrokaze za djecu XXI stoljeća» Ana Ðokić Pongrašić izabrala je pet originalnih i dosad neizvedenih tekstova. Društvo u njima vedro je i šaroliko: od miševa do zmajeva, od ptičjeg svijeta do djece s virozom, a poseban začin daju «Prizemne basne». Kao i tekstovi u zborniku «Kazališne bajke», i ovi su u prvom redu namijenjeni profesionalnim, i ne samo lutkarskim kazalištima.

Lutkarski igrokazi za djecu XXI stoljeća donose igrokaze:
"General Kiro miš", Hrvoja Kovačevića, "Mala virusna upala grla" Sanje Lovrenčić, "Lastavica" Lade Martinac Kralj, "Prizemne basne" Milice Lukšić i "Iz dnevnika jednog zmaja", Ane Ðokić Pongrašić.

Ana Ðokić Pongrašić piše priče, radio drame, romane, kazališne tekstove, televizijske i radijske scenarije, dramatizacije, i dr.

Objavila je: "Sebastijan Nevidljivi" (2000), "Dječja radiodrama" (2001), "Dnevnik jednog zmaja" (2001), "Dvadeset igrokaza za sve generacije" (2001), "Zoe, djevojčica s vrha nebodera" (2001), roman za mlade, dobitnik Nagrade Mato Lovrak za 2002. godinu, "Sve u redu!" (2001), "Tibor, paun bez repa" (2001), "Nemaš pojma, Grizlijane!" (2003), "Sve priče" (2003), "Vitez Željeznog Srca" (2004), "Pitanja princa Alma" (2004), "Šempi ti smopi da limvo te" (2004), "Lutkarski igrokazi za djecu 21. stoljeća" (2005) i "Kazališne bajke za djecu 21. stoljeća" (2005).

Svoje priče, romane, radio-drame i kazališne tekstove dosad je objavila i u Francuskoj, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori, te još ponegdje po Europi. Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Hrvatskog društva pisaca i SACD-a (Societe des auteurs et compositeurs dramatiques - Paris/Bruxelles/Montreal)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –