Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ana Ðokić

Recepti za sreću

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • 10/2008.
  • 216 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789537514174
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kroz vizuru šest žena, sedamdesetogodišnje Ade, trideset-petogodišnjakinja Tanje, Dragane, Sandre i Šonje, te petnaestogodišnje Marine, ovaj roman bez cenzure pregovora o intimnim promišljanjima urbanih žena različitih generacija o seksu, ljubavi i muškarcima - prijateljima, očevima i muževima (bivšim, sadašnjim i pokojnim).

Što povezuje šest sudbina ovih žena?

Beograd 1999. godine, šest dana prije američkog bombardi ranja Srbije, prijateljice iz djetinjstva sastaju se u kafiću nakon što se jedna od njih vratila iz Zagreba, gdje je ostavila muža. Njezin doživljaj rodnoga grada s jedne strane, te odnos drugih prema njoj i "neprijateljskoj" državi u kojoj je odlučila živjeti, druga su dimenzija ovoga romana u kojemu se po prvi put u Hrvatskoj progovara o stavu beogradskih građanskih obitelji prema ratu i raspadu Jugoslavije.

***

Ana Ðokić rođena je 1965. u Beogradu. Diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu. Živi u Zagrebu gdje se profesionalno bavi pisanjem. Piše radiodrame, kazališne tekstove (Dobitnica nagrade Kazališta Trešnja za dramski tekst „Grozdana na zrnu papra“, dobitnica nagrade Poisson Lune francuskog kazališta iz Pariza za tekst „Kađika, žaba pjevačica“, dobitnica nagrade „Marin Držić“); romane i zbirke priča ( „Sebastijan Nevidljivi“; „Zoe, djevojčica s vrha nebodera“ nagrađena nagradom „Mato Lovrak“; „Šempi ti smopi da limvo te“, „Feba“) i  slikovnice.

Inicijatnor umjetničke organizacije Autorska kuća, udruge Knjiga u centru, književnog festivala PAZI, KNJIGA!
Član Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Hrvatskog društva pisaca, Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade i SACD-a (Societe des auteurs et compositeurs dramatiques - Paris/Bruxelles/Montreal).

Ana Đokić rođena je 1965. godine u Beogradu, diplomirala je filozofiju, više od 30 godina živi i radi u Zagrebu. Piše romane za djecu i odrasle, radiodrame, televizijske i kazališne tekstove. Njezine knjige objavljeni su u Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Francuskoj, Njemačkoj. Organizatorica je različitih nacionalnih i međunarodnih književnih festivala.

Dobitnica je nekoliko književnih nagrada od kojih nagrade "Marin Držić" (2006), Nagrade "Mato Lovrak" (2002), priznanja White Ravens 2008., nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji 2016., Nagrade Grigor Vitez 2016.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –